Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Jídlo

Recepty na snídaně, které se samy přes noc připraví

Snídaňový ubrousku, prostři se!

Zatímco postavy ve filmech snídají u bohatě prostřeného stolu, dopřávají si čerstvě vymačkanou pomerančovou šťávou a nenuceně nahlížejí do novin, vy si během rána stihnete leda tak dvakrát kousnout do tvrdého rohlíku? Pokud je vám tento scénář povědomý, pak vítejte v klubu! Naštěstí existuje poměrně jednoduchý způsob, jak vyzrát na ranní přípravu snídaně! V zahraničí se tyto pokrmy jmenují "overnight" a milují je všichni, kteří ráno mají na spěch. Seznamte se tedy s recepty na lahodné snídaně, které stačí předpřipravit večer, a ráno jsou hotové!

Chia pudink s kokosovým mlékem

Ideální snídaně pro všechny, kteří mají mlsný jazýček, ale zároveň si potrpí na zdravá a vyvážená jídla. Hlavní roli v tomto receptu totiž hrají chia semínka, která hrdě nesou označení super potravina. Není divu, vždyť v sobě ukrývají antioxidanty, omega-3 nenasycené mastné kyseliny a velké množství vlákniny, vitamínů a minerálů. Navíc dokážou „nabobtnat“, a vytvořit tak ideální snídani pro všechny, kterým není jedno, čím své tělo krmí.

Chia pudink

Co budete potřebovat:

  • 1 šálek kokosového mléka
  • 50 g chia semínek
  • čekankový sirup

Jak na to:

Večer nasypte do uzavíratelné skleničky chia semínka, která následně zalijte zhruba jedním hrnkem kokosového mléka. Případně můžeme použít mandlové nebo sójové mléko. Skleničku uzavřete a vložte na noc do lednice. Následující den chia puding pokapejte oblíbeným sirupem, případně medem a dozdobte sezónním ovocem. Ideální jídlo nejen na snídani, ale i svačinu do práce nebo do školy.

Noční ovesná kaše

Všichni ji milujeme, avšak málokomu se chce ráno stát u plotny a čekat, až mléko přijde k varu a kaše bude krásně měkoučká. Pokud patříte mezi lidi, kteří ráno spěchají, pak vyzkoušejte zjednodušený recept ovesné kaše. Jeho hlavním benefitem je, že proces „vaření“ se vás absolutně netýká.

Ovesná kaše

Co budete potřebovat:

  • ¾ šálku ovesných vloček
  • 1 polévkovou lžíci kakaového prášku
  • ½ až ¾ šálku mléka

Jak na to:

Postup je velmi podobný jako u chia pudinku. Do uzavíratelné sklenice nasypte ovesné vločky, které zalijte mlékem. Pro zajímavější chuť můžete ke směsi přidat ještě lžíci kakaového prášku. Následně sklenici zašroubujte a alespoň na osm hodin vložte do lednice. Ráno můžete kaši došperkovat bílým jogurtem či oblíbeným ovocem.  

Snídaňová enchilada

Kukuřičná tortilla s náplní může být nejen pokrmem k obědu nebo k večeři, ale také výborným jídlem pro milovníky slaných snídaní. Její příprava sice není tak bezpracná, jako tomu je u chia pudingu, avšak výsledek rozhodně stojí na večerní šichtu v kuchyni.

Enchilada

Co budete potřebovat?

  • 2 šálky šunky nakrájené na kostičky
  • 3 šálky nastrouhaného čedaru
  • 1 nakrájenou cibuli
  • 8 kukuřičných tortill
  • 6 vajec
  • ½ šálku plnotučného mléka
  • sůl, pepř

Jak na to?

Ve velké misce smíchejte šunku, čedar a cibuli. Následně ¼ směsi odložte a zbytek použijte jako náplň do kukuřičných tortill. Každou tortillu naplňte touto směsí, zabalte a vložte do zapékací mísy. Vždy myslete na to, abyste „šev“ tortilly měli položený směrem ke dnu.

Dále si rozšlehejte vajíčka, ke kterým přidejte oddělenou část směsi a mléko. Vše důkladně promíchejte a nalijte na zabalené tortilly. Pečte při 350 stupních, a to po dobu 30-40 minut. Ke konci pečení zasypte tortilly vaším oblíbeným sýrem. 

Přes noc se chutě enchilady krásně propojí a uleží. Podávejte za studena.

ČTĚTE TAKÉ: Vyvážená snídaně: Superfood chleba s avokádem a granátovým jablkem

Související články

Rodina a děti

<span>Jako umění žonglovat: Jak skloubit kariéru s mateřstvím?</span>

Jako umění žonglovat: Jak skloubit kariéru s mateřstvím?

Životní styl

<span>Temná strana optimismu: Proč se vždy nevyplácí myslet pozitivně?</span>

Temná strana optimismu: Proč se vždy nevyplácí myslet pozitivně?

Byt

<span>Nájemní byt prošel fantasickou proměnou: Výrazné syté barvy v duchu české trikolóry se staly hlavním prvkem interiéru v centru Prahy</span>

Nájemní byt prošel fantasickou proměnou: Výrazné syté barvy v duchu české trikolóry se staly hlavním prvkem interiéru v centru Prahy

Krása

<span>Toužíte po delších vlasech? Máme pro vás seznam vitamínů, které vám s jejich růstem mohou pomoci</span>

Toužíte po delších vlasech? Máme pro vás seznam vitamínů, které vám s jejich růstem mohou pomoci