Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Jídlo

Recepty nejen pro alergiky III: Kuře se špenátem


Jak správně připravit nejoblíbenější dětské maso bez použití jediné kapky mléka? Dočtete se v našem receptu. Zdravější již opravdu být nemůže!

Redakce Marianne | 9. 03. 2013

Co budeme potřebovat?

  • 4 kuřecí prsa
  • 400 g špaget
  • 250 ml náhražky smetany (například Alpro Cuisine)
  • 250 ml náhražky mléka (například Alpro Natural)
  • 200 ml vývaru
  • 2 rajčata
  • 10 g hladké mouky
  • 50 g strouhaného parmazánu
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • sáček čerstvého špenátu (nebo kostka mraženého listového)
  • hrst nasekaných bylinek podle chuti
  • svazek bazalky
  • sůl

Jak na to?

Špagety uvaříme v osolené vodě tak, aby nám zůstaly lehce nedovařené. Scedíme a pokapeme olivovým olejem. Najemno nakrájenou cibuli orestujeme dorůžova na olivovém oleji, lehce zaprášíme moukou, orestujeme a zalijeme sójovými náhražkami. Vzniklou omáčku důkladně provaříme, dochutíme solí a pepřem a na závěr přidáme listy bazalky, dále už nevaříme. Rozmixujeme tyčovým mixérem.

Rajčata spaříme ve vařící vodě, oloupeme a odstraníme semínka. Zbylou dužinu nakrájíme na malé kostičky. Kuřecí prsíčko osolíme, obalíme v nasekaných bylinkách, opepříme a zprudka orestujeme na rozpálené pánvi z obou stran. Zalijeme vývarem a lehce svaříme. Přidáme špagety a provaříme, dokud se nám vývar nevpije do těstovin.

Posypeme strouhaným parmazánem, přidáme rajčata, špenát a dochutíme dle potřeby solí. Omáčku vlijeme do hlubokého talíře, poté pomocí vidličky vytvoříme ze špaget hnízdo, na které položíme upečené kuře.