Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Móda

Řekněte ano. Toto jsou nejžhavější trendy mezi zásnubními prsteny

Info ikona
zásnubní

Svátek zamilovaných se neodmyslitelně pojí s případnou žádostí o ruku. Ať už nějakou takovou žádost očekáváte, nebo už jste dokonce řekla ano a máte možnost si zásnubní prsten vybrat společně s partnerem, máme pro vás i pro něho inspiraci. Toto je devět největších trendů mezi zásnubními prsteny na letošní sezonu.

Eliška Vrbová | 13. 02. 2021

1. Etické lab-grown diamanty

V dnešní době tolik diskutované téma udržitelnosti se pochopitelně dotýká i oblasti šperků, a tak se takzvané „lab-grown“ diamanty stávají stále populárnější. Tyto diamanty se na rozdíl od přírodních netěží, ale vznikají v čistém prostředí laboratoře. Jejich historie sahá překvapivě až do roku 1954. Lab-grown diamanty mají třpyt a brilanci stejnou jako přírodní kameny. Jsou identické nejen po optické stránce, ale i po stránce chemické a strukturální, a mohou se pyšnit nejvyšší kvalitou 2a, kterou má pouze 1 % přírodních diamantů. I díky těmto aspektům si je oblíbila například Meghan Markle, Lady Gaga nebo Beyoncé a do jejich výzkumu investuje peníze i Leonardo DiCaprio. V českém prostředí s lab-grown diamanty pracuje značka Tiami Gabriely Dědičové, u níž najdete jak zásnubní a snubní prsteny, tak i další šperky, jako jsou náušnice, náramky či přívěsky. Příjemným zjištěním o lab-grown diamantech je, že mají o zhruba 30 % nižší cenu než diamanty přírodní.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

2. Masivní prsteny

Říká se jim „gypsy rings“ a jde o masivnější prsteny s jedním centrálním kamenem. Pro milovnice výrazných šperků, které na sebe strhnou pozornost a zároveň skvěle doplní jakýkoliv jednoduchý outfit, jsou tyto siluety prstenů ideální. Na tuzemské scéně je najdete u značky AK SION, která vytvořila edici prstenů Elisabet s černým onyxem společně s Eliškou Chomistekovou. Pokud blyštivé diamanty nejsou nic pro vás, možná se zamilujete právě do této varianty.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

3. Dvojitý kroužek s kamenem

Prsteny s kroužkem rozděleným do dvou linií, které se setkávají u hlavního kamenu, jsou velkým hitem posledních let. Zásluhu na tom má i fakt, že zásnubní prsten v tomto stylu dostala také zpěvačka Beyoncé. Jde o elegantní, ale zároveň velmi sofistikovanou variantu prstenu, který se hodí k jakémukoliv outfitu a není nijak složitě kombinovatelný s ostatními šperky.

Zobrazit příspěvek na Instagramu
Mohlo by se vám líbit

4. Diamanty ve tvaru kapek

Pokud milujete jemné minimalistické šperky s nenápadnými detaily, pak vás určitě zaujmou prsteny s diamanty ve tvaru kapek či slz. Kromě toho, že je snadno sladíte s ostatními šperky, se dají hezky vrstvit k sobě, a tak můžete snadno nosit zásnubní a následně i snubní prsten dohromady.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

5. Barevné kameny

Prsteny s barevnými kameny nejsou coby zásnubní či snubní až tak obvyklé, přitom právě barvou kamene můžete vyjádřit určitou symboliku. S barevnými kameny už dlouhá léta pracuje italská značka Pomellato, kterou najdete například v buticích Halada, ale prstenům v tomto stylu se věnuje i značka ALOve či Apart.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

6. Perlové prsteny

Dostupnější varianta zásnubního prstenu, která však není o nic méně elegantní, je prsten ozdobený perlou. Perly jsou odjakživa symbolem elegance a v posledních letech se z nich stala nesmírně trendy záležitost. Důkazem je i tvorba české značky Antipearle a její zakladatelky Markéty Dlouhé Márové, která kombinuje ušlechtilé kovy s pravými perlami. Designérka těmito šperky vzdává hold rozmanitosti podmořského světa.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

7. Osvědčená klasika

Některé trendy se zkrátka nemění a pro milovnice klasického stylu šperků je to dobrá zpráva. Prstenem z bílého, růžového či žlutého zlata ozdobeným jedním centrálním diamantem či několika menšími váš partner rozhodně nic nezkazí a troufáme si říct, že tento typ zásnubního prstenu nikdy nevyjde z módy.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

8. Nenápadné detaily

Takzvaná „gallery“ je ta část prstenu, kterou můžete vidět pouze tehdy, když se na něj podíváte zeshora a zevnitř. Právě prsteny s precizním propracováním této části jsou dalším z trendů aktuální sezony. Může se zde objevit i personalizovaný detail, o němž ví jen sama nositelka a ten, kdo jí prsten daroval.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

9. Vrstvené prsteny

Vrstvení všech druhů šperků je velkým trendem posledních let a totéž platí i u prstenů. Bylo jen otázkou času, kdy někdo přijde s prstenem, který bude vypadat jako několik menších navrstvených na sobě. Na lokální módní scéně je tento typ prstenů charakteristický pro Lenku Kerlickou a její značku 27JEWELRY. Do kousku z kolekce Paths jsme se obzvlášť zamilovaly.

Zobrazit příspěvek na Instagramu
Mohlo by se vám líbit