Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Krása

Rock ve vlasech aneb Návrat slavného účesu Jane Fonda a Jennifer Aniston

Info ikona
Jennifer Aniston

Historie se stále opakuje, látkové scrunchie gumičky a vyklápěcí telefony by mohly vyprávět. Vrací se i účes zvaný shag. Troufnete si na něj?

Markéta Vörös | 7. 12. 2020

Herečka Jane Fonda byla vůbec první ženou, která v tomto kaskádovitě sestříhaném účesu se střapatým stylingem sklízela úspěch. Její první reakce? Když viděla, co jí kadeřník Paul McGregor vytvořil, málem na místě omdlela. Jenže její vlasový stylista, který byl původně řidičem kamionu, moc dobře věděl, co dělá. 70. léta se v USA nesla v duchu hudební i módní rivality mezi diskem a rockem. Na jedné straně nám tato éra přinesla Horečku sobotní noci s roztančeným Johnem Travoltou a rozverným popovým doprovodem Bee Gees, válely ale i o poznání temnější rockové legendy typu Rolling Stones, Queen či Pink Floyd. A právě rockovou scénou byl inspirován proslulý účes herečky Jane Fondy, který svět dnes zná jako shag. Střapatý sestřih ale rozhodně nezaujal jen hudebníky, místo si našel i mezi glamour hollywoodskou smetánkou.

Shag a celebrity
Mohlo by se vám líbit

Televizní senzace

V 90. letech se shag znovu vrátil do hry. Účes, jehož charakteristickým znakem je vrstvení různých délek, se stal v roce 1995 naprostou senzací díky Rachel ze seriálu Přátelé. Herečka Jennifer Aniston střih, který jí vytvořil dvorní kadeřník Chris McMillan, nenáviděla, zato miliony žen po celém světě byly nadšené. Vybavujete si Meg Ryan po boku Toma Hankse ve filmu Láska přes internet? Ta nosila shag v krátké verzi.

A teď se dámy přiznejte: která z vás měla tehdy stejný střih? Aktuálně dostal shag velmi sexy rozměr. Stačí se podívat na herečku Julianne Hough nebo Geogii May Jagger, na jejich příkladu je zřejmé, jak elegantně a žensky může vypadat. Další plus? Na jemné vlasy bez objemu je jako dělaný. A pokud chcete extravagantnější formu střihu, pak zkuste mullet. V našich končinách se mu říkalo „na Jágra“ anebo „vpředu byznys, vzadu party“. Mullet můžete vidět na zpěvačce Miley Cyrus a předsudky stranou, vypadá výborně. Určitě koukněte na její Instagram. Tento střih jde ale ruku v ruce se silnou, extravagantní osobností, která jej unese. Budete to vy?

Mohlo by se vám líbit