Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Zábava

Román Malé ženy se dočká nové hvězdně obsazené filmové adaptace

Emma Stone, Saoirse Ronan, Laura Dern, Meryl Streep a další velké herecké hvězdy se objeví v nejnovější filmové adaptaci klasického románu Malé ženy z 19. století.

Eliška Vrbová | 2. 09. 2018

Herecké obsazení

Román Malé ženy se filmového zpracování ve velkém dočkal už v roce 1994. Snímek režiséra Gilliana Armstronga byl obsazen mnoha hereckými hvězdami, zahráli si v něm například Winona Ryder, Kirsten Dunst, Susan Sarandon, Claire Danes nebo Christian Bale. Ani nadcházející film Grety Gerwig, která je režisérkou kritiky oceněné Lady Bird, však nebude ochuzen o velká herecká jména. Sestry Marchovy si zahrají Emma Stone (Meg), Saoirse Ronan (Jo) a vycházející herecké hvězdy Florence Pugh (Amy) a Eliza Scanlen (Beth). V dalších rolích se představí například Timothée Chalamet, Laura Dern nebo James Norton. A to nejlepší nakonec - postavu tety Marchové si nezahraje nikdo jiný než Meryl Streep!

Děj

Literární klasika od Louisy May Alcott z 19. století je o životě čtyř sester a zachycuje jejich dospívání i dospělý život v Americe po občanské válce. Román byl pro film a televizi zpracovaný už mnohokrát, v tradičním i současném pojetí, více či méně úspěšně. Snímek Grety Gerwig se bude soustředit na druhou polovinu románu a všichni jsou zvědaví, jak právě ona vykreslí čtyři hlavní postavy sester Marchových a vztahy mezi nimi a jejich příbuznými.

Datum uvedení

Oficiální datum uvedení filmu Malé ženy do kin zatím není stanoveno, ale natáčení by mělo začít tento podzim, takže bychom se novinky od Grety Gerwig mohli dočkat na konci roku 2019.