Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Rozhovory

Rozhovor s Klárou Vytiskovou: Telecí léta mám za sebou

Na pódiu působí excentricky, v soukromí to ale žádný velký punk není. Zpěvačka Klára Vytisková (29) si libuje ve spořádaném životě na vesnici, zrovna si pořídila novou troubu. Momentálně je v pokročilém stadiu těhotenství (v době, kdy rozhovor čtete, už je možná dítě na světě) a užívá si, že konečně nemusí nic plánovat.

Redakce Marianne | 30. 09. 2014

Jak těhotenství prožíváte? Ležíte zavalená v knihách o mateřství? 

Ani ne. Jen jsem si do mobilu stáhla aplikaci, která názorně ukazuje, jak se plod vyvíjí, co se zrovna děje, v jakém týdnu roste obočí, nehty... To mě baví, je to fascinující! Ale jinak příliš neřeším. Nejlepší stejně je získávat informace od kamarádek, které už těhotenství a porod mají za sebou. Taky se mi osvědčilo naslouchat svému instinktu a dělat to, co člověku dělá dobře. Z diskusí na internetu sice také něco zjistíte, ale musíte hodně filtrovat, hemží se to tam podivnými výrazy jako mimísek, manža a těhu...

Jste instinktivní typ?

Jasně! Myslím, že většina žen má silně vyvinutou intuici, jen postupem času, vlivem škol, systému, rozumu a kdo- víčeho ještě, jí přestáváme věřit. Já se svou intuici už několik let snažím poslouchat, ale teď, v těhotenství, to jde nějak snadněji.

Jak?

Je to ten první impulz, který vám proběhne hlavou, když něco řešíte. Je důležité ho zachytit a dát na něj, protože většinou se nemýlí. Vyzkoušela jsem si to xkrát, třeba ve chvíli, kdy jsem dostala nějakou pracovní nabídku. Už když druhá strana mluví a já poslouchám, mám vnitřně jasno. Jenomže pak položím telefon, začnu nad tím přemítat a zapojím rozum, dávám si dohromady pro a proti... Ve finále je ale vždycky nejlepší, když dám na intuici, na takový ten první impulz. I když to může znamenat, že musím říct ne.

Celý rozhovor si můžete přečíst v říjnovém speciálním vydání Marianne Happy Life.