Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Krása

Rozhovor s Mariannou Poljančukovou: "Trendy v estetické medicíně se řídí těmi módními."

Jaké estetické zákroky preferují české ženy a co přinesla vlna body positivity? To a mnohem více se dozvíte v rozhovoru s doktorkou kliniky GHC.

Promotion | 25. 02. 2020

Pracovně jste působila ve Švýcarsku, Izraeli i Kalifornii. Povězte nám, jak se liší postoj českých žen ve starosti o svůj zevnějšek od těch, které jste měla možnost poznat v cizích zemích?

České ženy preferují krátké výkony a vyžadují maximálně přirozený výsledek. Přirozený půvab je v České republice na prvním místě, a to i navzdory celosvětovým trendům. 

Proč jste se rozhodla zrovna o obor estetické medicíny?

Primárně mě nadchla práce světových špiček estetické medicíny jako je Simon Ourian MD, plastický chirurg rodiny Kardashianových nebo Jason Diamond MD. Nemohla jsem pochopit, jak s pomoci pár injekci a nějakých přístrojů (a samozřejmě dalších maloinvazivních procedur), lze provést nádhernou proměnu v tak širokem spektru. Od kvality pokožky až po změnu objemu lící či brady. 

kjsdlsjdkfjdsglksj
Krásné prostory kliniky GHC

Co pro vás znamená pojem krásy?

Krása je rovnováha. Rovnováha mezi sebevědomím, estetickou satisfakcí a fyziologickými parametry těla, v kterém člověk žije. Myslím si, že právě z tohoto důvodu byl vyvinut obor estetické medicíny. Slovo „estetika“ doslovně znamená "krása, půvab". Úkolem lékaře-estetisty je právě nastolení této rovnováhy, pokud je to nutné. 

"Přirozený půvab je v České republice na prvním místě, a to i navzdory celosvětovým trendům."

Jaký zákrok je nejpožadovanější a proč?

Nyní jsou velice populární injekce Botulotoxinu, augmentace rtů, formování výrazných lící, úhlu dolní čelisti a nechirurgické metody liftingu obličeje. 

Prozraďte nám, jaké jsou nejnovější trendy v estetické medicíně?

Stále větší popularity nabývá přístrojový SMAS-lifting obličeje a krku nebo aplikace nového 4D laseru. Nadále je populární augmentace rtů, armování obličeje a niťový lifting, plazmaterapie /PRP/ nebo aplikace botulotoxinu.

jdsdskfkjdsl
"Vždy je nutná vstupní konzultace před výkonem, kde typ procedury či výkonu bude určen dle požadavků a problematiky našeho pacienta" říká lékařka Marianna Poljančuková.

Je estetická medicína oborem, ve kterém jdou trendy rychle kupředu?

Trendy v našem oboru jsou diktovány celosvětovou módou. Ještě pár lety byla ideálem krásy žena s parametry 90-60-90 s tenkými rty, výraznými lýtkovými svaly (protože sportovala), krátkým krkem a celkově vypracovaným svalovým reliéfem. Nyní díky hnutí body positive je trendem tělo jako celek. Výrazná oblast prsou a hýždí, dlouhý krk, plné rty, přesně definované lícní kosti a tzv. face contouring

Na posledním kongresu v IMCAS v Paříží, který se uskutečnil v lednu 2020, kolegové z Koreji a USA zveřejnili nové metody aplikace Botulotoxinu, s pomocí kterých lze odstraňovat široká lýtka. Milovnice podpatků a běžeckých sportů ocení přínos této procedury. Také ukázali zmenšování objemu ramenních svalu či prodloužení šije.

"Klienta jsem nikdy neodmítla, ale nabídla mu alternativu."

Setkala jste se někdy s tím, že jste musela odmítnout klienta, protože jste nesouhlasila se zákrokem, který chtěl absolvovat?

Klienta jsem nikdy neodmítla, ale nabídla mu alternativu. Mým úkolem je primárně slyšet pacientův požadavek a na základě společné domluvy mu vybrat vhodný typ a metodu provedení procedury. Nicméně pacienti občas mají vlastní představu o typu výkonu nebo chtějí absolvovat populární výkon, o kterém četli dobré recenze. Právě z toho důvodu je vždy nutná vstupní konzultace před výkonem, kde typ procedury či výkonu bude určen dle požadavků a problematiky našeho pacienta.

Kdo jsou klienti kliniky GHC?

Dle gendrového rozdělení jsou to ženy i muži, kteří vyhledávají profesionální a sofistikovanou péči a odborné poradenství v oblasti zdrávi a krásy. Mají zájem nejen o provedení zkrašlovacích výkonu, ale i o edukaci a pravidla domácí péče.

odkfdsljgkdsksdskljf
paní doktorka Marianna Poljančuková

Jaké je vaše osobní tajemství krásy?

Sama sebe nepovažuji za vzor krásy. Nicméně si myslím že mám velmi dobrou kvalitu pokožky a to díky vlastním pravidlům, které bezpodmínečně dodržuji a doporučuji je všem pacientům.

1) Optimismus a dobrá nálada

2) Nikdy nechodím spát neodlíčená

3) Používám správnou péči, která zahrnuje denní krém, sérum, oční a noční krém

4) Aplikuji masku na obličej, krk a dekolt, a to 3-4krát týdně

5) Používám 1-2x týdně lehký enzymatický peeling

6) Používám make-up, BB nebo CC krémy pouze s SPF faktorem 35+

No zbytek si nechám pro sebe, protože žena bez tajemství je jako parfém bez vůně. (smích)