Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >

Rozšířené póry? Zapomeňte na ně!

Trápí vás viditelné póry a černé tečky? Víme, jak se jich zbavit!

Redakce Marianne | 20. 08. 2013

1. Pravidelné čištění pleti

Zákonem číslo jedna je dokonalá očista pleti. Dbejte proto na důkladné odličování. Vyzkoušejte micelární vody (například Bioderma Sensibio). Mají tu jedinečnou vlastnost, že micely na sebe vážou veškeré nečistoty a mastnotu. To vše bez zatížení pleti a jejího podráždění.

V září na český trh také vstupuje značka Clarisonic, kterou exkluzivně zakoupíte v parfumeriích Sephora. Američanky jejich oscilační kartáčky nazývají revolucí v čištění pleti. My jsme měli šanci kartáč Clarisonic Plus vyzkoušet a jsme jím uneseni! Čistí opravdu do hloubky, a přitom velmi jemně. Pleť je po něm dokonale připravená na další ošetření a póry jsou stažené.

clarisonic-pro

Jednou za dva měsíce byste také své pleti měli dopřát profesionální čištění pleti v kosmetickém salonu. Spíše než na agresivní chemický peeling vsaďte například na mikrodermabrazi, tedy jemné obrušování.

2. Hydratace

S čištěním pleti to nepřehánějte. Místo gelů, které by mohly pokožku dehydratovat, vsaďte na čisticí krémy. Mnohé z nich mají velmi jemné složení a dají se příležitostně použít i jako hydratační pleťová maska. Výborný je například Perfectly Clean od Estée Lauder.

Po čištění pleti ráno i večer použijte hydratační krém. Doporučujeme například Hydrabio od Biodermy. Vybírat můžete i cíleně kosmetiku, která nejen dodá pleti vláhu, ale zaměří se i na minimalizaci pórů. Báječná je řada výrobků Clinique Anti Blemish Solutions.

157079Hydrabio_Serum_40m

3. Strava

Jídlo je pohon pro naše tělo a pleť zrcadlem našeho zdravotního stavu. Proto vás jistě nepřekvapí, že vhodně zvoleným jídelníčkem můžete eliminovat i rozšířené a ucpané póry. Zapomenout byste měla zejména na hodně slané a sladké pokrmy. Na seznam zakázaných potravin si přidejte i ostrá jídla. Příliš dobrou službu vám neprokážou ani uzeniny.

Náš tip: Přestože konzumace mléka a mléčných výrobků pokožce také zrovna neprospívá, zakysaná smetana použitá coby pleťová maska umí hotové zázraky!

4. Chytří pomocníci

Do boje vytáhněte i prvotřídní dekorativní kosmetiku! Póry vám pomůže zminimalizovat například podkladová báze POREfessional od Benefitu (prodává Sephora) nebo Pore Minimizer Instant Perfector od Clinique. Od této značky si můžete pořídit i speciální make-up Pore Refining Solutions Instant Perfecting Makeup, který po dlouhodobém používání pomáhá póry vyhlazovat a zmenšovat. Takto upravenou pleť poté doporučujeme zafixovat transparentním sypkým pudrem (například Dermacol Invisible Fixing Powder).

lif8new