Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Rozhovory

SAŠA RAŠILOV: Moje nové štěstí

SAŠA RAŠILOV: Moje nové štěstí

Před čtyřmi roky řekl herec Saša Rašilov (45), že končí s rozhovory, protože už novinářům nevěří. Rozváděl se a pronásledoval ho bulvár. Pro Marianne mlčení prolomil. Dokonce přišel na setkání se svojí nastávající Lídou (33) a jejich dcerou Maruškou (8 měsíců). A všichni tři se pořád smáli.

Klára Mandausová | 29. 03. 2018

Do restaurace dorazili s kočárkem a dobrou náladou rovnou po zkoušce Fausta ve Stavovském divadle, kde má Saša Rašilov roli Mefista. Když šel po chvíli okolo našeho stolu číšník a ptal se, jestli si Saša kromě objednané polévky ještě něco přeje, utrousil, že jiného prezidenta. Nebyl to klasický rozhovor, spíš takové povídání tří rodičů. O tom, jak je fajn mít děti, jak se o ně bojíme, jak kvůli nim blbneme, nebo že je skvělé, když rodina drží pohromadě a moc do ničeho nemluví. Řeč přišla i na svatbu. Trochu jsem se ostýchala zeptat, ale dostala jsem jasnou odpověď bez sebemenších vytáček. 

Takže svatba bude?

Lída: Ano. V létě. Asi sto šedesát lidí. A na Valašsku, v mém rodném kraji. Saša to tam má taky moc rád. 

Páni, takže to už se pečou frgály!

Lída: No to víte, že nebudou chybět.

Proč máte rád zrovna Valašsko?

Saša: To je vtipné, Lída přišla ze snové krajiny mého dětství. Jezdili jsme tam s rodiči ještě za „komárů“. Šestihodinová výprava žigulíkem přes Gottwaldov. Na čtrnáct dní, tři neděle do hájovny ke známým. To se tak hezky potkalo!

Nechcete si tam pořídit chalupu?

Lída (kroutí hlavou): Já už bych tam bydlet nechtěla. Na dovolenou a prázdniny ano, ale natrvalo ne.

SAŠA: Tam se tak zdravě žije. Ale u nás na kraji Prahy, kde bydlíme, je to podobné! Okolo kopce, řeka. Když se přijela Lídina rodina poprvé podívat, vystoupili Valaši z auta a říkali, „kurva, to je jak u nás, to máš dobrý tady, dcerko“.

Byli rodiče překvapení, koho jste si vybrala?

Lída: Ne, oni jsou strašně v pohodě. Každý rodič chce vidět své dítě šťastné a spokojené. Nikdo neprožíval, že je to nějaký herec… 

Nějaký herec?

Saša (smích): No jasně, nějaký herec.

Lída: Spíš se divili, že si já sama zvolila herectví. My ho nemáme úplně v rodině. Jen umělecké sklony od dědečků, jeden byl muzikant a druhý ochotník. Já odešla do Prahy do školy a už tu zůstala. 

A poznali jste se kde?

Lída: V divadle.

SAŠA (kouká na Lídu a usmívá se): Potkali jsem se v době, kdy to bylo úplně přesně správně. A že je mezi námi třináct let? To v tomhle věku vůbec není problém, jako když je vám třeba dvacet a třiatřicet.

Lída: Ano je to tak, potkali jsme se ve správné době.

Saša: Já jsem byl prostě konsternovaný, že se do té doby nenašel nikdo, kdo by pochopil, že jí má to miminko udělat. (Lída se hodně směje)

Jste se tak divil…

Lída: Až máme Marušku.

Maruška je Lídino první a vaše třetí dítě. Užíváte si ji víc? Přeci jen, bylo vám přes dvacet, když se narodily první dvě dcery, a to má člověk mnoho jiných zájmů.

Saša: Co zůstává stejné, je radost. Zážitek, na který se nedá zvyknout, neomrzí se, ať máte, kolikáté chcete dítě. Rozdíl je v tom, že...

...CELÝ ROZHOVOR NAJDETE V DUBNOVÉ MARIANNE!

dubnová Marianne

SPECIÁLNÍ AKCE!

Předplaťte si Marianne na 2 roky a získáte jako dárek akustěrku Kärcher v nodnotě 1990 Kč! Cena 2 ročního předplatného až do schránky je 1499 Kč.

Předplatné ZDE!