Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Móda

Sestavte si módní wishlist aneb Co nás zaujalo v jarních kolekcích

Info ikona
Weekend Max Mara

I když venku to zatím na brzký příchod jara nevypadá, my ho netrpělivě vyhlížíme a v módním světě už jarní nálada rozhodně panuje. Jaké kousky nás zaujaly v jarních kolekcích nejrůznějších značek a co nesmí chybět na našem aktuálním wishlistu?

Eliška Vrbová | 4. 02. 2021

1. Krémové sako

Na jaře máme tendenci tíhnout opět ke světlým barvám, a tak se nabízí rozšířit šatník o sako v krémovém odstínu. To se dá kombinovat jak s černými kousky, tak s outfitem sladěném tón v tónu, to znamená s béžovými kalhotami a třeba hnědým rolákem. Přílišnou uhlazenost saka snadno shodíte, když ke kalhotům obujete bílé tenisky.

Info ikona
H&M STUDIO

Sako, H&M Studio SS21

2. Květovaný komplet

Květinový vzor k jaru zkrátka patří a my se ho nehodláme vzdát ani letos. Květované šaty už možná vlastníte, ale ještě o něco praktičtější může být komplet topu a sukně se stejným vzorem. Když tyto dva kousky oblečete dohromady, outfit vypadá jako šaty, ale navíc má tu výhodu, že sukni i top můžete nosit zvlášť i v úplně jiném outfitu. Ke kompletu bude skvěle vypadat klasická modrá džínová bunda nebo černý křivák.

Info ikona
Lindex

Top, 599 Kč; Sukně, 799 Kč; obojí Lindex

3. Pudrová kabelka

Černou kabelku, kterou jste nosila celou zimu, je teď na čase odložit a poohlédnout se po světlejší variantě. Nabízí se odstín pudrové, který je úžasně univerzální. Kabelku zkombinujete s bílou košilí a modrými džínami, s černými šaty nebo klasickým trenčkotem a ve všech případech bude vypadat dobře.

Info ikona
Weekend Max Mara

Kabelka Pasticcino, Weekend Max Mara

4. Statement trenčkot

Klasický béžový trenčkot v Burberry stylu je jedním ze spolehlivých základů šatníku, ale nadcházející sezóna bude o takzvaných "statement" kabátech, tedy takových, které vás na první pohled něčím zaujmou. Může to být kombinací několika materiálů, neotřelými barvami, vzory či zajímavým střihem. Takový výrazný kabát pak zkombinujte s jednobarevným outfitem a minimalistickými doplňky.

Info ikona
Karl Lagerfeld

Kostkovaný trenčkot, Karl Lagerfeld (prodává Vermont.cz)

5. Pohodlné pantoflíčky

Těžko říct, kdy se oteplí natolik, že budeme moct zapomenout na všechny ponožky a punčochy, ale je jisté, že až ten čas nastane, chce to mít pořádnou výbavu v podobě stylových pantoflíčků. Ty vypadají skvěle jak ke kalhotům, tak k šatům a sukním v midi délce a pokud to venkovní teplota dovolí, nebojte se je zkombinovat i s trenčkotem.

Info ikona
Matt & Nat

Pantofle, Matt & Nat (prodává Urbanlux.cz), 2090 Kč

6. Conversky z lásky

Co by to bylo za jaro, kdybychom nevytáhly naše oblíbené tenisky nebo si nepořídily nějaký nový pár. Pokud přemýšlíte, čím si udělat radost k Valentýnu nebo třeba Mezinárodnímu dni žen, máme tip na limitovanou kolekci plátěnek Converse, která vznikla ve spolupráci s francouzskou designérkou a ilustrátorkou Manon Louart. Najdete v ní bílé, červené i černé kecky s nápisem „made with love“ a nechybí samozřejmě ani motiv srdíčka.

Info ikona
Converse

Tenisky Chuck Taylor All Star Platform, Converse, 2390 Kč

7. Široké kalhoty

Světová přehlídková mola předznamenala, že letošní jaro a léto bude o širokých nohavicích a skinny džínům tak dáme na nějakou dobu sbohem. Populární je také takzvaný „baggy“ střih, tedy džíny, které se od pasu dolů rozšiřují a u kotníků se zase mírně zužují. Nebudeme tajit, že v rámci pohodlné lockdownové módy takový střih džínů přijde vhod.

Info ikona
Marks & Spencer

Balónové džíny s vysokým pasem, Marks & Spencer, 1099 Kč

8. Home office výbava

Na jógu, cvičení, procházku nebo klidně válení na gauči či práci u stolu – pohodlných legín a mikin nebudeme mít nikdy dostatek. U české značky Kinoko aktuálně najdete nové odstíny legín a my jsme se zamilovaly do horčicově žluté varianty.

Info ikona
Kinoko

Mikina Haniel, 1097 Kč; Legíny od 997 Kč; obojí Kinoko

Mohlo by se vám líbit