Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >

Šestnáctiletý teenager sestavil unikátní kočárek pro handicapované maminky

Pro všechny nastávající rodiče je důležité vybrat ten správný kočárek. Ovšem co když je budoucí matka na vozíku? Na detroitské střední škole vznikl unikátní projekt, kdy studenti designu a návrhářství pomáhají přesně takovéto problémy řešit. Podívejte se, jaký kočárek sestavil šestnáctiletý hoch.

Redakce Marianne | 16. 10. 2015

Když jí bylo pět let, byla Sharina Jones postřelena, a od té doby je invalidní. O třicet let později, když čekala své první dítě, si kladla otázku, jak bude schopna kočárek vozit. Mezitím se student střední školy v americkém Detroitu Alden Kain zapsal do speciální designové třídy, kde dostal za úkol vymyslet kočárek, který by mohli používat i handicapovaní lidé. Škola chce žáky co nejvíce připravit na pracovní život, proto jim zadává reálné zakázky. Po šesti měsících tvrdé práce byl prototyp na světě a Sharina jej mohla konečně vyzkoušet.

„Strašně mi pomohlo, že jsem s ní mohl o projektu mluvit. Už jenom to, že jsem přesně věděl, kam dát tašku na pleny, aby jí nepřekážela, udělalo kočárek lepší," vysvětluje student. „Nejlepší ovšem bylo vidět, že věc, kterou jsem vymyslel a sestavil, opravdu někdo užívá a co víc, je z ní nadšený. Rozhodl jsem se, že přesně takovéto povolání chci dělat." A Sharina? Ta byla dojatá a nadšená, že i ona bude moct vzít své dítě na procházku jako každá normální matka.