Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Jídlo

Sketch London: Stylové místo pro čaj o páté

Čaj o páté se v Anglii pije už od 19. století. V restauraci Sketch dostala tato tradice moderní háv. Přijdou si zde na své milovníci čaje, skvělého jídla, stylových interiérů i moderního umění.

Karolína Peřinová | 15. 07. 2018

Uvnitř restaurace budete mít pocit, že koukáte přes růžové brýle. Ne obrazně, ale doslova. Interiér, který navrhla India Mahdavi je celý v barvě „millenial pink“. Pro mnohé je to obyčejná růžová barva. Ve světe módy, umění a instagramu se její světlý odstín pojmenoval takto. „Pro mě je růžová více než jen barva. Pro mě je to nálada. Stala se mým způsobem, jak najednou vyjádřit sílu i křehkost v jednom prostoru.“ vysvětlila svou barevnou volbu designérka.

Sketch London
GETTY

Předtím, než usednete do sametového křesílka a objednáte si čaj, se porozhlédněte po zdech restaurace. Ta totiž slouží zároveň jako galerie. Záplavu růžové rozbíjí kresby Davida Shrigleyho, které mají charakteristický styl a srší sarkastickým humorem.

Po umělecké vsuvce si konečně můžete objednat. Podle toho, kolik jste za odpolední čaj ochotni utratit, si můžete vybrat menu se šampaňským nebo bez. Pochutnáte si na lahodných mini dortíčkách, sendvičích a samozřejmě na čaji. Na výběr budete mít z nabídky, která na první pohled vypadá, že snad nemá konce. Pokud jste do té doby byli zvyklí na čajové sáčky ze supermarketů, připravte se na to, že po ochutnání opravdového anglického čaje už nebudete chtít pít nic jiného.

Zobrazit příspěvek na Instagramu