Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Cestování

Ski amadé – ráj pro lyžaře

Nevíte, kam na hory na poslední chvíli? Máme pro vás tip. V lyžařské oblasti Ski amadé si všichni návštěvníci přijdou na své. Čeká na ně 760 kilometrů sjezdovek, na které stačí jen jeden skipas. Plus mnohem více. Čtěte.

Klára Kotábová | 25. 02. 2020

Na úvod několik místopisných informací: V celé oblasti, do které patří Salcburský sportovní svět, Schladming-Dachstein, Gastein, Hochkönig a Großarltal, se nachází také 260 horských chat, 10 snowparků a 13 funslopes a funcross tras. Jednotlivé lyžařské destinace se nacházejí nedaleko od sebe a návštěvníci mohou využít dopravu autobusy nebo skibusy. Ski Amadé nabízí bezplatnou aplikaci „Ski amadé Guide“, ve které nejdete nejrůznější tipy na gastronomii nebo atrakce v celé oblasti.

Takže je opravdu z čeho vybírat a je jen na vás, kterou sjezdovku budete nakonec brázdit. Ski amadé je jednou z nejmodernějších lyžařských destinací. Pravidelně se zde investuje nejen do inovací a služeb, ale i nového zařízení. V této zimní sezóně zde byly vybudovány nové vleky ve Schladmingu-Dachsteinu a v Hochkönigu a na Schladmingském Planai budou jezdit nové desetimístné kabinové lanovky.

Díky tomu bude dovolená v jednom z regionů ještě větší pohodlí i zábava

Kromě toho se v regionu věnují mnoha projektům, které vám mohou zpříjemnit pobyt v dané lokalitě. Například TASTE Ski amadé, který zahrnuje veškerou gastronomickou nabídku v regionech nebo nová aplikace Friend Tracker, díky které jednoduše zjistíte, kde se pohybují vaši přátelé, kteří možnost vyhledávání schválí.

Neměly by Vám uniknout ani akční nabídky Ski amadé, ve kterých nabízí v rámci speciálních týdnů nejrůznější zážitky, kulturní akce nebo výhodné balíčky pro každého.

pr
(c) Ski amadé

Tipy na relax i zábavu:

1. 10 let požitku na lyžích a u vína

Od 14. 3. 2020 do 21. 3. 2020 je možné využít požitkový balíček lyžování, během kterého na vás čeká mnoho mimořádných akcí jako např. ochutnávky vína.

2. Ladies Week

Při rezervaci týdenního pobytu od 21. 3. do 28. 3. 2020 ve Ski amadé návštěvníci obdrží v rámci akce 1+1 zdarma jeden 6denní skipas. Kromě toho je pro dámy připraven bohatý doprovodný program.

3. Balíček 4 = 3

Při zakoupení 4denního pobytu spolu s 4denním skipasem zaplatíte pouze za 3. Tato nabídka je obvzláště atraktivní pro lyžaře, kteří vyrážejí pouze na krátkodobější pobyt.

pr
(c) Ski amadé

4. Šedesát Plus

Pro lyžaře od 60 let (ročník 1960 a dříve) má Ski amadé speciální nabídku zahrnující 7denní program za výhodnou cenu. K tomu dostanou od hotelů, které se na akci podílejí 6denní skipas.

5. Běžkování

Ramsau am Dachstein, to je jedna z nejoblíbenějších bežeckých destinací v Rakousku. Novinkou je 2,3 kilometrů dlouhá okružní trasa Kulmberg-Rundloipe. Jednu z nejkrásnějších vysokohorských běžeckých stop najdete na hoře Rossbrand v Salcburském sportovním světě.

Nelyžujete? Pak se kochejte výhledy… Nebo relaxujete ve wellness

Jedinečný zážitek je chůze po 140 metrů dlouhém mostě na Stubnerkogelu nad lázeňským městem Bad Gastein. Jeho konstrukce je napnutá nad 28 metrů nad propastí, jde o nejvýše položený visutý most v Evropě (2400 m). Opodál se nachází i vyhlídková plošina, kde se otevírá fantastický pohled na Vysoké Taury i s nejvyšším vrcholem rakouských Alp, horou Großglockner (3798 m).

pr
(c) Ski amadé

Po aktivním dni na sjezdovce či ve stopě můžete navštívit termální lázně, třeba v Bad Gasteinu nebo Hofgasteinu. Údolí Gastein je lázeňstvím známé už dlouho a kromě klasických léčebných procedur nabízí také preventivní ošetření, která umožní dlouhodobě udržovat v kondici zdravé tělo i mysl. Oblíbená je návštěva radonových štol.

Pro rodiny s dětmi jsou pak ideální volbou termály Familientherme Amadé v Altenmarktu nebo vodní svět a aquapark Erlebnisbad Wasserwelt Wagrain.