Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Krása

Skřipce hlásí comeback!

Vytáhněte zubaté čelenky, sametové gumičky a hlavně skřipce. Tyhle vlasové doplňky jsou opět v kurzu, posvětil je sám velký Alexander Wang.

Markéta Vörös | 16. 11. 2018

Jeho přehlídka vyslala do světa jasnou zprávu: devadesátková retro vlna nekončí, naopak, nabírá na síle. Přehlídky Alexandera Wanga bývají tradičně jedny z nejsledovanějších, pro návrhářův nezaměnitelný styl je typický mix luxusu, sex-appealu a futurismu. Letos však Alexander překvapivě poslal na molo dívky s vlasy staženými skřipci – a módní nadšenci z celého světa hned vyrazili shánět dříve vysmívaný doplněk.  

vxvxcvxv
Alexandr Wang

Carrie v šoku 

Když jsme v redakci probíraly tenhle trend, kolegyně přímo nadšeně výskaly – no konečně! Skřipce jsou velmi praktické a ruku na srdce, kdo z nás nemá alespoň jeden doma? Jen ho obvykle vytahujeme na velký úklid, případně když se ráno v koupelně chystáme do práce a nechceme, aby se nám vlasy motaly v obličeji. Nosit skřipec na veřejnosti bylo in před dvaceti lety, ale v jednadvacátém století šlo o jasné faux pas. Tedy alespoň donedávna. 

Letos na podzim uděláte se skřipcem velkou parádu. Když ho doplníte úzkým rolákem a koženou sukní, rázem budete za fem­me fatale znalou věci. Na výsluní se ale nehřeje jen skřipec, velký návrat hlásí také huňaté sametové gumičky, i ty s výrazným potiskem. V souvislosti se sametkou si vždycky vybavím Sex ve městě, kde Carrie v jednom díle prohlásí, že žádná Newyorčanka by nikdy nevyšla z domu s něčím tak otřesným jako sametová gumička. Jenže časy se mění.

"Pinetky, mini skřipce a barevné gumové čelenky jsme ještě začátkem milénia milovaly. Co vy?"

fdgdgfdg
Dolce&Gabbana

 

Já sama sice byla v devadesátkách malá, ale protože se k nám tehdy dostávaly trendy s několikaletým zpožděním, devadesátkový módní boom mě neminul. Éra výrazně barevných sametových gumiček, hromad pinetek, mini skřipců po celé hlavě a gumových čelenek mě proto také zasáhla. V sametkách jsem sice nejela, zato gumové čelenky v kombinaci s mikádem jsem milovala! Nosila jsem rovně střižené mikádo s pěšinkou uprostřed a vlasy decentně upevněnými za uši  – úplně stejné jako modelky na přehlídce Dior Haute Couture pro sezonu 2018/19. Tak jsem si ho letos nechala znovu ostříhat.

dgffhf
Christian Dior

A co vy, propadnete staronové vlně a vytáhnete skřipec?