Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Jídlo

Šlehačková bublanina

Tak jemná a tak vláčná! Tahle bublanina obsahuje jen tuk ze smetany, a díky tomu se na jazyku přímo rozplývá.

Redakce Marianne | 3. 05. 2014


Doba přípravy: 10 minut

Pečení: 25 minut

Počet porcí: na 1 plech


Co budete potřebovat:

  • 3 velká vejce

  • 1 hrnek krupicového cukru

  • 2 hrnky polohrubé mouky

  • 1 sáček kypřicího prášku do pečiva

  • špetka soli

  • 1 kelímek smetany ke šlehání (215 ml)

  • tuk a hrubá mouka na plech

  • 3 hrnky čerstvého nebo mraženého drobného ovoce dle chuti

  • moučkový cukr s vanilkou na poprášení

Postup:

Předehřejte troubu na 180 stupňů. Do mísy vyklepněte vejce, vsypte cukr a vyšlehejte do bílé pěny. Přisypte prosátou mouku s kypřicím práškem a špetkou soli, vlijte smetanu a promíchejte. Vyšší plech vymažte a vysypte moukou a vlijte na něj těsto. Posypte ovocem a pečte  dorůžova; trvá to asi 25 minut. Zkontrolujte špejlí, zda těsto nelepí. Vyjměte z trouby a nechte vychladnout. Podávejte poprášené moučkovým cukrem s vanilkou.

NĚCO NAVÍC

Do sklenice s moučkovým cukrem vložte rozpůlený vanilkový lusk, uzavřete a nechte několik dní ovonět.