Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Marianne bydlení

Sníte o letním koupání na zahradě? Pořiďte si perfektní nadzemní bazén

Pokud máte děti a chcete jim dopřát v létě radost z koupání na čerstvém vzduchu, pořiďte jim bazén. Už jste tento nápad kdysi zavrhli, protože nechcete investovat statisíce? To vůbec nevadí. Postavte si na zahradu nadzemní bazén. Kromě nízké ceny má tento typ bazénu hned několik dalších výhod.

Promotion | 2. 02. 2018

Pro malé děti je nadzemní bazén bezpečnější

Asi se shodneme na tom, že především u malých dětí řešíte jako rodiče bezpečnost. Děti se po zahradě často pohybují bez dozoru, a to může být v případě zapuštěného bazénu problém. Hrozí riziko, že do bazénu dítě spadne, nebo uklouzne po jeho okrajích. U nadzemního typu tohle řešit vůbec nemusíte. Do rodinného nafukovacího bazénu vedou schůdky, které můžete kdykoli odstranit a dítě se k vodě jednoduše nedostane. Eliminujete tím riziko pádu do vody a nemusíte se strachovat, že dojde k nehodě. 

Pořiďte si bazén podle svých finančních možností

Nadzemní bazény vynikají i dalšími výhodami. Tou největší je již zmiňovaná cena. Malý bazén pro děti pořídíte kolem 1 000 Kč. Větší modely, do kterých se vejdete s celou rodinou potom vyjdou od 5 000-50 000 Kč. Záleží jen na vás, zda dáte přednost nafukovacímu bazénu nebo variantě s pevnou ocelovou konstrukcí po celém obvodu.  Oba typy mají své klady. Nafukovací bazén jednoduše sestavíte a naplníte vodou. Na konci sezóny ho vypustíte a uskladníte. V těch největších nadzemních bazénech s ocelovou konstrukcí si lépe zaplavete, dají se čistit vysavačem a na zimní období je nemusíte schovávat, nevýhodou je náročnější stavba. 

Jak vybrat místo pro usazení bazénu?

Na výběru vhodného místa si dejte záležet. Bazén postavte na rovný terén, na který co největší část dne svítí slunce. Koupání ve stínu by vás asi příliš dlouho nebavilo. Nedávejte bazén ani pod listnaté stromy, z kterých by do něj opadávalo listí nebo padaly květy. Zbytečně byste si zkomplikovali čistění vody. Povrch pod bazénem musí být dokonale rovný. Kamínky nebo travnaté drny by mohly PVC materiál bazénu protrhnout, nebo zatížit na jednom místě a bazén by se poškodil. Pod nádrž dejte ještě fólii, která vytvoří bariéru mezi podložím a bazénem. Zamezíte tím také tvorbě plísně. Bazén zakrývejte solární plachtou, díky které voda zůstane teplá. Veškeré příslušenství k nadzemním bazénům zakoupíte na Hawaj.cz

Koupejte se v křišťálově čisté vodě

Abyste vodu udrželi co nejdéle průzračnou, dodržujte několik základních pravidel. Než vlezete do bazénu, vždy se opláchněte vodou. Zbavíte se tím nečist na chodidlech a smyjete opalovací přípravky, které by jinak vodu zamastily. Do bazénu nepouštějte zvířata, línající srst by vám akorát přidala práci při čištění bazénu. Listy napadané do bazénu hravě odstraníte síťkou a o nezávadnost vody se postará speciální bazénová chemie. Dodržujte správné dávkování doporučené výrobcem. Příliš málo chemie nedokáže zničit škodlivé mikroorganismy a přebytek přípravku by vám mohl způsobit nepříjemné svědění kůže.