Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Krása

Sníte o přirozeně krásných vlasech? Prozradíme vám pár tipů, jak jich docílit!

Také se někdy při sledování reklamy na vlasové produkty přistihnete, že nemůžete spustit oči z dokonalých a lesklých loken modelky na obrazovce? My také! Proto jsme pátrali po tajemství, jak jich co nejjednodušeji docílit a zjistili jsme, že nepotřebujeme žádné náročné ani umělé zásahy. Právě naopak.

Promotion | 18. 02. 2019

Co k tomu potřebujete? Je to vlastně neskutečně jednoduché - stačí se jen zamyslet nad svým životním stylem a sáhnout po tom, co nám sama příroda nabízí. 

  1. Krása vlasů začíná na talíři. Zdravá strava je prvopočátkem všeho, ať se nám to líbí nebo ne. Není nic špatného na tom občas zahřešit, ale jídelníček by měl být vyvážený tak, jak jen to jde. Jak to souvisí s vlasy? Vlasová pokožka a folikuly získávají živiny v první řadě ze stravy, až potom následuje vlasová péče. V dnešní době existuje celá řada názorů na správnou výživu, v jednom se však zřejmě všechny shodují – tělu je třeba dopřát dostatek čerstvého ovoce a zeleniny, které jsou zdrojem vitamínů a minerálů, prospěšných také pro růst vlasů. Pokud chcete vlasům dodat ještě další extra výživu zevnitř, zaměřte se na zvýšený příjem olejovitých ryb, lněných semínek, vlašských ořechů, tmavé listové zeleniny, vajec a bílkovin z kvalitního tmavého masa a luštěnin.

  2. Vyhýbejte se stresu. Jestliže na vás všechno doslova „padá“, projeví se to také na stavu vašich vlasů. Stres ovlivňuje mnohé oblasti našeho zdraví, kromě jiného narušuje hormonální rovnováhu, která má na zdraví vlasů přímý vliv. V dnešním světě se stresu vyhneme jen těžko, a tak je důležité hledat způsoby, jak se s ním lépe vypořádat. Ono se to někdy snáze řekne než dělá, ale pát tipy se přeci jen řídit můžete. Někdy stačí vyměnit sledování televize nebo brouzdání na Instagramu za hodinu spánku navíc. Osvědčeným receptem je rozhýbat tělo aktivitou, která vyplaví endorfiny nebo vás naopak uklidní. Co takhle si každé ráno zacvičit 20 minut jógy s aromalampou a vonnými oleji? Váš den bude hned příjemnější!

  3. Sáhněte po kvalitních olejích. Kvalitní přírodní oleje vlasům pomáhají při vnitřním užití, zároveň můžete aplikovat různé typy olejů přímo na vlasy. Zábal z kokosového oleje je mimořádně účinný nejen pro suché vlasy, ale i roztřepené konečky. Výborné účinky má olivový olej - nahřejte ho a dopřejte vlasové pokožce masáž a následný zábal pro podporu růstu vlasů a přirozený lesk. Masáž a zábaly si můžete dopřát i s jojobovým, mandlovým nebo arganovým olejem. Nejsou sice tak jednoduše dostupné, ale stačí jen malé množství, které naneste například na konečky vlasů po umytí.

  4. Porozhlédněte se v kuchyni. Kromě zdravé výživy v ní můžete nalézt i mnoho přírodních pomocníků na zlepšení kvality vlasů. Zkoušeli jste někdy vytvořit domácí masky na vlasy? Třeba taková maska z vaječného žloutku vlasy krásně vyživí a zjemní, vaječný bílek je zase vhodný k jejich umývání. Další skvělou přírodní ingrediencí na vlasy je med. Věděli jste, že dokáže zklidnit podrážděnou vlasovou pokožku? Doporučujeme ho smíchat s jogurtem nebo olivovým olejem. 

  5. Každodenní péče z přírody. Zkuste si na sebe udělat jednou týdně chvilku času a dopřejte svým loknám olejový zábal nebo bylinkovou kúru. A pokud se vám s nimi nechce v kuchyni dělat, sáhněte po vlasové kosmetice, která obsahuje přírodní ingredience a účinné látky. Díky tomu dostanou vaše vlasy dávku energie doslova při každém umytí.

sdsjfksdj

Vyzkoušejte super přírodní péči Hair Food od Garnier, která obsahuje 98 % přírodních ingrediencí ve variantě s makadamiovým olejem pro nepoddajné vlasy, výtažkem z goji pro barvené vlasy, papájou pro poškozené vlasy a banánem pro suché vlasy. Nejenže dodá vaší hřívě podmanivou vůni a účinnou péči, ale navíc ji můžete použít hned pěti způsoby: jako předšamponovou péči, šampon, balzám, masku nebo bezoplachovou péči. Záleží na způsobu použití a délce působení.