Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Soutěže

Soutěžte 5× o knížku napínavých detektivních povídek

Léto zatím nekončí, a pokud se ještě někam chystáte, soutěžte s námi o detektivní povídky Jiřího Houdka – Fantom vraždí za soumraku. Milovníci a milovnice detektivního žánru si určitě přijdou na své, zvláště když je hlavním hrdinou sympatický soukromý detektiv. Nenechte si ujít skvělé čtení pro lenošení na pláži i pro deštivý víkend.

Redakce Marianne | 18. 08. 2014


O čem jsou povídky, které v knize najdete?

Skupina bývalých spolužaček se rozhodla, že si na opuštěné chatě v horách udělá dámskou jízdu. Vrcholem společného večera má být vyvolávání duchů. Jenže v průběhu seance hlas zemřelého naznačí, že manžel jedné z přítomných bude brzy obklopen krví. Vyděšená žena volá domů… nikdo se jí neozývá. Spěchá tedy noční horskou stezkou, aby zjistila, že její muž byl ubodán! Kdo vraždil? (povídka Vražedné proroctví)

Na známého politika někdo narafičil obvinění z vraždy. Ten zpanikařil a dal se na útěk. Tím jenom zvýšil u policie míru podezření. Strážci zákona rozjíždějí intenzivní pátrání. A mají to snadné – tvář podezřelého totiž zná z televize každý. Jediný muž, který dokáže zastavit hon na nevinného, je soukromý detektiv Marek Damm. Brzy zjistí, kdo je skutečný vrah, a donutí policisty, aby skutečného zločince co nejrychleji zatkli… (povídka Vražda, noc a krásná blondýna)

Obyvatelé lázeňského městečka jsou vyděšeni třemi záhadnými vraždami. Pokaždé je zastřelen mladý muž uprostřed lesa. Stopa je pouze jediná: třetí vrahova oběť svírá v dlani šachovou figurku koně. Soukromý detektiv Marek Damm se rozhodne přijít záhadě na kloub. Netuší ale, že jeho přítel od policie ho použil jako volavku. Pozná to pozdě – teprve když se dostane do vrahovy blízkosti a má s ním sehrát partii, v níž se hraje o život… (povídka Černý kůň)

Tyto krátké detektivní příběhy (v knize jich je celkem 18) vám přinesou krásné chvíle příjemného vzrušení z napínavého děje. Vydalo nakladatelství Irgona. www.irgona.cz

Screen_shot_2014-08-14_at_11.10.37

Jiří Houdek vystudoval filmovou scenáristiku. V České televizi byla podle jeho scénáře natočená inscenace Víc než stíny. V roce 2005 vytvořil scénář k celovečernímu filmu Šedý, v němž také hraje významnou roli kriminální motiv. Působí i jako překladatel, publikoval překlady z angličtiny a ruštiny, a to zejména pro časopisy . Překládá především sci-fi povídky a také články o hollywoodských celebritách. Pokud právě nic nepřekládá ani nepíše, s oblibou vaří exotická jídla, v létě plave a jezdí na kole a má rád cestování po zemích blízkých i vzdálenějších. Sborník detektivních povídek Fantom vraždí za soumraku je jeho druhá kniha.

A co musíte pro výhru udělat? Až do 24. 8. soutěžíme o 5 výtisků detektivních příběhů s osobním věnováním od Jiřího Houdka Fantom vraždí za soumraku. Pokud chcete vyhrát, odpovězte na následující otázku a odpověď pošlete do 24. 8. na e-mail: [email protected]. Do předmětu napište heslo „Fantom“, do textu své jméno a adresu. Vyhrává každá 100., 200., 300., 400. a 500. odpověď. Nápovědu najdete na webových stránkách www.irgona.cz.

Jak se jmenuje soukromý detektiv, který v této knize úspěšně řeší případy v povídkách Černý kůň, Vražda, noc a krásná blondýna a Fantom vraždí za soumraku?

A) Jan Novák

B) Tichomír Vopička

C) Marek Damm

Odesláním formuláře souhlasíte se všeobecnými podmínkami a také s podmínkami užívání internetových stránek.

Výherci:
Olga Puldová, Praha
Marie Paulová, Brno
Jakub Skřivánek, Kyjov
Miroslav Matys, Teplice
Tereza Klepáčková, Praha