Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Jídlo

Star Wars v Bellevue

Vtipný gurmánský zážitek čeká příští týden návštěvníky restaurace Bellevue. Bude tam probíhat nové kolo Hvězdných válek, tedy souboje hvězdných kuchařů. V jarním klání se utká Ital Carlo Bernardini s Hervém Rodriguezem, progresivním kuchařem z Francie.

Redakce Marianne | 12. 04. 2015

Na týden Hvězdných válek si oba protivníci připraví pětichodové menu. Každý chod bude servírován na jednom talíři ve dvou verzích, od každého kuchaře bude jedna. Hosté pak zhodnotí jednotlivá jídla, aniž by věděli, který z kuchařů je vařil.

Nejúspěšnějsí jídla pak budou až do konce května na menu restaurace Bellevue, takže pokud vás to zajímá, ale příští týden nestihnete, není nic ztraceno. Pro hravé gurmány ale budou Star Wars jistě velkým zážitkem. Zrekapitulujme: najdete je od 13. do 19 dubna v pražské restauraci Bellevue na nábřeží. Cena menu bez vína je podle počtu chodů (od dvou do pěti) 1190 - 1990 Kč.

Zbývá už jen představit hlavní hvězdy:
Progresivní francouzský šéfkuchař Hervé Rodriguez nasbíral za svou kariéru zkušenosti v kulinářském umění po celé Francii. V Paříži se rozhodl pro otevření své vlastní restaurace, která se po nějaké době přestěhovala do malebného Boulogne-Billancourt. Díky jeho umu získala restaurace MaSa v roce 2013 michelinskou hvězdu. Menu se v jeho restauraci mění každý den, takže návštěvníci mohou ochutnat širokou škálu pestrých jídel. Menu se přizpůsobuje vždy podle toho, co mají dodavatelé potravin právě čerstvé. Proto jsou všechna jídla plná chuti a jdou rovnou z přírody na talíř. Hervé Rodriguez, se kterým v restauraci pracuje i jeho žena, říká, že o každém talíři lze vyprávět nějaký příběh.

Snimek_obrazovky_2015-04-11_v_23.04.12

Ital Carlo Bernardini se narodil v Benátkách v rodině restauratérů a hoteliérů. V dětství se pohyboval nejradši v babiččině kuchyni, která obsahovala místní produkty, hlavně plody moře. Praxi profesionálního kuchaře získával napříč Evropou, kde se učil od světových šéfkuchařů jako Pierre Gilgen nebo Anton Mossiman. Následující léta strávil v těch nejvytříbenějších kuchyních Evropy (například v londýnském The Dorchester, Palace ve Sv. Mořici, Cipriani v Benátkách nebo známé Villa San Michele ve Florencii) i Ameriky. Po celém světě se podílel na otevírání kuchyní hotelů sítě Four Seasons. Od roku 2002 se věnuje vlastním projektům a pod názvem The Culinary Lifestyle nabízí konzultaci restauracím v Paříži, Miláně, Londýně a Praze. Skladatel chutí, mág sezonních surovin, tvůrce stálých hvězd na menu špičkových restaurací po celém světě nedávno hostoval v restauraci Bellevue.

Snimek_obrazovky_2015-04-11_v_23.11.32

Souvislející články

Zdraví

<span>Tajemství dlouhověkosti: Jak docílit pevného zdraví pomocí jídelníčku z modrých zón?</span>

Tajemství dlouhověkosti: Jak docílit pevného zdraví pomocí jídelníčku z modrých zón?

Zdraví

<span>Plavková sezóna se blíží: Jak posilovat břicho tak, aby se vám skutečně vytvarovalo dle vašich představ?</span>

Plavková sezóna se blíží: Jak posilovat břicho tak, aby se vám skutečně vytvarovalo dle vašich představ?

Zábava

<span>Čtyři dohody: Chcete mít větší radost ze života? Následujte tuto starověkou moudrost </span>

Čtyři dohody: Chcete mít větší radost ze života? Následujte tuto starověkou moudrost

Móda

<span>Nadčasové trenčkoty, zdobené korzety i vysoká krejčovina. Co nás nadchlo na MBPFW?</span>

Nadčasové trenčkoty, zdobené korzety i vysoká krejčovina. Co nás nadchlo na MBPFW?