Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Marianne bydlení

Stěhování: jak na starý nábytek

Komerční článek - Konečně přišel ten vysněný moment stěhování, ale vám dělá starosti vysloužilý nábytek a nepotřebné věci ve starém bytě. Nabízejí se hned tři možnosti „kam s ním“. Kterou si zvolíte vy?

Redakce Marianne | 29. 03. 2013

Propagace značky Stěhování Praha.
Marianne.cz není jejím autorem a nemá vliv na její obsah.

1. Bereme všechno s sebou

První způsob řešení problému se starým nábytkem, je odstěhovat vše. Svůj problém ale nevyřešíte nadobro, jen ho oddálíte. V novém bytě na vás buď už čeká nový nábytek, nebo si ho pořídíte časem, protože ten starý se do nového interiéru nehodí.

Náročné stěhování vás ale vyčerpá a vy nebudete mít sílu problém dořešit. Budete ho odkládat tak dlouho, až si opět zvyknete žít v přeplněném bytě se spoustou nepotřebných věcí. Místo toho, abyste si užívali životní změnu v podobě nového bydlení, sklouznete opět do starých kolejí.

2. Staré věci prodáme

Možnost zbavit se zbytečností ze starého bytu a ještě na tom něco vydělat, zní ideálně. Vše, co nepotřebujete, nafotíte, vystavíte na internetu k prodeji a čekáte. Jak jednoduché.

Rozhlédněte se ale kolem sebe a uvědomte si, proč se věcí zbavujete. Staré rádio špatně chytá signál, sedačka je uprostřed prosezená, skříně dávno ztratily svou barvu i bytelnost. Opravdu si myslíte, že si to od vás někdo koupí? Ještě se nabízí možnost přenechat věci takzvaně „za odvoz“ a doufat, že se jich někdo ujme.

Nezapomeňte ještě, že za inzerci se na řadě míst platí. Hrozí vám, že nejen že se harampádí nezbavíte, ale ještě za něj zaplatíte. Pak se náhle přiblíží den stěhování a vy budete muset rychle jednat - objednávat kontejner nebo sami odvážet věci na skládku. V nejhorším případě se vrátíte k první variantě a vše si odstěhujete do nového bytu. Je to začarovaný kruh.

stehovani-praha

3. Sjednáme si profesionála

Pokud si chcete ušetřit spoustu starostí, nezůstávejte se svými problémy sami. Buďte chytří a celé stěhování i s přidruženými problémy nechte na profesionálech. Dejte si záležet na výběru stěhovací firmy a zvolte tu, která vám nabídne služby navíc. Firma vás přestěhuje a pak se postará nejen o váš starý nábytek, ale dokonce i ekologicky zlikviduje vysloužilou elektroniku.

V novém bytě pak můžete na staré problémy už jen vzpomínat.