Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >

Štíhlá bez námahy II

Masáž je obvykle spojená s odpočinkem a relaxací. Když navíc slibuje zeštíhlující efekt, tak není proč váhat! Vyzkoušeli jsme ji a víme, zda funguje!

Redakce Marianne | 21. 06. 2013

Když jsem dostala nabídku vyzkoušet Anticelulite Black Pepper Ritual v masážním klubu Sabai, byla jsem mírně řečeno skeptická. Obyčejná masáž by mi měla pomoci vytvarovat postavu? To asi sotva, říkala jsem si.

V živé paměti jsem měla navíc nedávnou masáž proti celulitidě, kdy mi subtilní Thajka profackovala problematické partie. Byla to opravdu nakládačka. Hodinu do mě bušila a výsledek byl nulový. Ačkoli jsem se obávala dalšího nepříjemného zážitku, šla jsem odvážně do toho…

Zážitek na úrovni

Při vstupu do centra Sabai ve Slovanském domě mě ihned okouzlily působivé interiéry v asijském stylu. Ano, i tady kralují Thajky! Při převlékání v dámské šatně jsem ocenila, že provozovatelé myslí opravdu na vše. Byly zde připravené sady na odlíčení a také gumičky do vlasů, pro případ, že si ji zapomenete doma stejně jako já.

chodba

Bylinky versus celulitida

Anticelulitidní masáž se provádí po celém těle. Kromě šikovných ruk masérek se do akce zapojí i bylinné balíčky. Ty uvolní namožené svaly, redukují celulitidu a zpevňují pokožku díky kombinaci bylin s adstringentními a detoxikačními vlastnostmi. V balíčcích se tak potkáte se zázvorem, tamarindem, mentolem, kurkumou, solí, černým pepřem, muškátovým oříškem a hřebíčkem.

Ocenila jsem, že masáž je celotělová. Více se samozřejmě soustředí na problematické partie, jako jsou hýždě, nohy, břicho a ruce. Přesto působila velmi komplexně a jednotlivé úkony masérky na sebe logicky navazovaly. Obzvlášť příjemné byly zmiňované balíčky, které byly nahřívané nad parou a přikládané na kůži. Tento postup otevírá póry, a byliny tak lépe pronikají do spodních vrstev kůže. Spolu s masáží speciálním pomerančovým olejem s výtažky skořice napomáhají odbourání podkožního tuku, zbaví tělo toxických látek, odvodní, prokrví a celkově zlepší stav pokožky. Obsažené antioxidanty, antibakteriální a detoxikační složky zároveň tělu uleví od nežádoucích toxinů. Proceduru je tak vhodné podstoupit jako doplněk k detoxikační kúře a podpořit ji zvýšeným pitným režimem a příjmem čerstvých vitaminů.

Masaz_titul_Klara

Ano, či ne?

Koncept masáže, kdy se střídalo relaxační nahřívání bylinnými balíčky s tlakovou masáží, mi velmi vyhovoval. Věděla jsem, že když chvíli vydržím trochu bolestivou lymfatickou masáž, že za chvíli přijde odměna v podobě příjemných sáčků s bylinkami. Bezprostředně po masáži jsem se cítila uvolněná a protažená, jako bych byla gumová. Druhý den jsem cítila trochu těžké nohy a další dva dny jsem byla namožená jako po pořádném tréninku. Splaskly mi otoky nohou a pokožka byla nádherně hladká a hydratovaná. Proceduru bych doporučila všem náročným ženám, které mají rády luxusní prostředí, špičkovou péči a touží po hladší pokožce.

Kde a za kolik?

Sabai, Slovanský dům, další provozovny na http://www.sabai.cz/

Cena: 1790 Kč/90 min