Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Marianne bydlení

Styl v interiéru ala Provence

V posledních letech se velkým hitem v interiérovém designu stává venkovský styl. A vlastně se není ani čemu divit, protože na většinu z nás doléhá stres všedních dní. A my se pak také někdy chceme odreagovat a mít klid. Takové relaxační prostředí si můžeme vykouzlit i u sebe doma a nemusí nás to vyjít ani draho.

Promotion | 3. 09. 2018

Rysy venkovského stylu

Tomuto stylu dominují materiály jako je dřevo a kov. Letí přírodní barvy, tedy hnědá, šedá, zelenkavá a bílá. Právě ke zmiňované bílé skvěle ladí pastelové barvy, ideálně, když je zvolíte spíš jako dekorační prvek. Skombinujte ji se starorůžovými doplňky a rázem se ocitnete ve svém letním sídle ve slunné Francii.

Inspirujte se tedy našimi tipy, jak ze svého domova zhotovit venkovský ráj.

Rysy venkovského stylu

Kde tedy začít?

V žádném obývacím pokoji nesmí chybět pořádná sedací souprava. Rozhodně by měla být pohodlná, protože „sedačka“ je místo, kde naplno relaxujete, když přijdete po celém dni domů. A je to taky místo, kde si užíváte společné chvíle s rodinou a přáteli. Do venkovského stylu se hodí čalouněné sedací soupravy. K dokonalosti je vyladíte malými polštářky se vzorem proužků nebo květinovými potisky.

Neměli byste také zapomenout na pořádný konferenční stůl, opatřený například lněným prostíráním.

Pro Provence venkovský styl je typický dřevěný nábytek v přírodní hnědé barvě nebo v krémových či bílých tónech. Neopomenutelnou francouzskou klasikou jsou různé prádelníky, příborníky nebo zásuvkové komody. Inspirujte se například na největším vyhledávači nábytku FAVI.cz. Najdete zde spoustu nápadů, od nábytku až po dekorace.

 

Osvětlení

Favority venkovského stylu jsou závěsné i stolní lampy s textilními stínidly. V obývacím pokoji si můžete dovolit i okázalé ozdobné lustry. Romantiku ve dvou vám zpříjemní světla svíček linoucí se z kovových luceren.

Osvětlení

Dekorace

Mezi typické doplňky venkovského stylu patří proutěné košíky, slaměné koše nebo dřevěné bedýnky, různé plédy či přehozy. Můžete si také pár dekorací vyrobit sami. Nábytek i dekorace v tomto stylu si můžete prohlédnout zde: https://favi.cz/produkty/kategorie/nabytek/venkovsky-styl.

Dekorace