Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >

Super účes za chvíli!

Potřebujete vytvořit perfektní účes, ale nemáte moc času? Přinášíme vám tipy na styling pro krátké i dlouhé vlasy, který vaši hřívu oživí a který hravě zvládnete i doma!

Redakce Marianne | 11. 06. 2013

Když na to máte 10 minut

Znáte to, když se ráno chystáte do práce, na dlouhé úpravy účesu většinou není moc času. Když ale použijete vhodný styling, své vlasy skvěle osvěžíte!

Pokud máte krátké vlasy, zkuste vytvořit jemný rozcuch. Můžete použít vláknitou gumu Thrill z řady OSiS+ od Schwarzkopf Professional, která vašim vlasům dodá lehkou strukturu. „Malé množství pasty naneste do dlaně, zahřejte a rozetřete podobně jako krém na ruce. Pak si prsty projeďte vlasy, a rozcuch je hotov,“ radí kadeřnice Lenka Stankovičová z brněnského salonu Táňa Kmenta.

OS_10_Thrill

Když vaše dlouhá hříva leží ráno zplihle na ramenou, záchranou může být podle odbornice suchý šampon pro objem vlasů ve spreji. „Přípravek si v předklonu nastříkejte do vlasů, které tak získají nový objem a nadzvednou se od hlavy,“ doporučuje kadeřnice.

Když na to máte 20 minut

Když se chystáte na důležitou schůzku nebo na pohovor do nového zaměstnání, samozřejmě potřebujete vypadat skvěle. Nabízíme vám tipy na styling, který vaší hřívě dodá nenucenou eleganci a vám patřičné sebevědomí.

Pokud chcete, aby vaše krátké vlasy vypadaly upraveně, radí Lenka použít ultra silný krémový vosk Flexwax z řady OSiS+ Schwarzkopf Professional. „Pastu rozetřete v dlaních a vetřete do vlasů. Pak sčesejte vlasy hřebenem dopředu a mírně ke straně. Účes nejlépe zafixujete pomocí fénu – pomalým teplým vzduchem foukejte vlasy po směru účesu,“ doporučuje odbornice, podle níž tak účes působí velice elegantně.

OS_10_FlexWax_50ml

Máte trochu víc času, takže si můžete ze svých dlouhých vlasů vytvořit jednoduchý, ale efektní účes. „Vlasy si v předklonu nalakujte objemovým sprejem bez vody a na temeni hlavy si udělejte culík. Vlasy omotejte kolem prstu, pak kolem gumičky a perkem připevněte drdůlek k hlavě,“ popisuje Lenka stylový účes, který ale vytvoříte za chvíli.

Náš tip: Vyzkoušejte speciální sadu na drdol s výztuhou, kterou zakoupíte například na http://www.vlasy-kosmetika.cz.

img_02_vlasy-ucesy-updo-trendy

Když na to máte 30 minut

Večerní návštěva divadla už vyžaduje přece jen trochu více času na přípravu. S následující tipy vykouzlíte účes, který bude vypadat slavnostně, ale přitom bude splňovat požadavky na nejnovější trendy.

Krátké vlasy si nejprve umyjte šamponem podle typu svých vlasů. „Vlasy vysušte ručníkem a aplikujte do nich i do pokožky krém pro objem vlasů. Vlasy vyfoukejte dozadu tak, aby vepředu vznikl objem a vlnka,“ říká Lenka. Poté vlasy zafixujte silným vlasovým sprejem. Nakonec můžete použít sprej pro lesk vlasů. „Jen pozor – při aplikaci stříkejte vlasy z dálky, aby se zbytečně nezatížily,“ radí kadeřnice.

Pro dlouhé vlasy doporučuje Lenka efekt tzv. hollywoodských vln, které jsou jako stvořené pro slavnostní příležitost. „Suché dlouhé vlasy natočíte na kulmu nebo uděláme vlny pomocí žehličky. Důležité je před kulmováním vlasy prolakovat kvalitním ochranným sprejem, který způsobí, že se vlasy neslepí, a přitom udrží tvar,“ vysvětluje odbornice.

lana-del-rey-old-hollywood-waves

Kulmou nenatáčejte už od hlavy, ale zaměřte se jen na konce a délky vlasů. „Když budete mít natočenou celou hlavu, vlasy si v předklonu pročešte kartáčem. Budou-li se vám konečky zdát suché, vmasírujte do nich odlehčený vyživující olej,“ doporučuje Lenka.

Super účes za chvíli!

Související články