Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Rodina a děti

Co dělat, aby se děti na svatbě nenudily?

Svatby se často účastní i děti. Ať už nevěsty mají svoje vlastní, nebo do svého velkého dne chtějí zahrnout děti kamarádek, většinou je zapojí jako drůžičky. Tím pro ně často zábava končí a malí svatebčané se začnou nudit. Zkušené maminky dobře ví, že není nic horšího, než nudící se dítě, které v tu chvíli dokáže vymyslet kdejakou neplechu. V dnešním článku se svatebními tipy vám doporučíme, jak děti na svatbě zabavit a připravit jim den, na který budou i ony dlouho vzpomínat.

Promotion | 10. 07. 2018

Zahrňte je do příprav

V článku o výběru svatebních šatů jsme vám dali tip, jak tuto událost udělat holčičkám zábavnější. Zabavte je podobně i při ochutnávání dortu, výběru květin nebo zkoušce make-upu a účesu. Umožněte jim, aby si to užily stejně jako vy. Vezměte jim s sebou panenky Barbie, kterým děti mohou při jednotlivých částech plánování svatby přidělovat různé role. Barbie jako cukrářka, kadeřnice, kuchařka, květinářka nebo i sama nevěsta.

Děti mohou být i užitečnými pomocníky. Svěřte jim např. lepení obálek na pozvánky nebo najděte jednoduchý návod na výrobu svatební dekorace. Jednak tím ušetříte a zároveň si užijete s dětmi spoustu zábavy.

gif

Naplánujte jim speciální focení

Celý den bude nevěsta v hledáčku svatebního fotografa. Přesměrujte na chvíli jeho pozornost na děti. Vytvořte pro ně fotokoutek s vtipnými rekvizitami. Nevěsta si s nimi může střihnout malé focení, díky kterému se děti budou cítit důležitou součástí svatby a navíc budou mít památku v podobě společné fotky.

Zapojte je při krájení dortu

Krájení dortu je nedílnou součástí svatební hostiny. Pro malé svatebčany to ale nemusí nutně znamenat zábavu. Poproste je, aby vám pomohli při roznášení talířů s dortem všem hostům. Na mlsné jazýčky bude fungovat, když jako první budou moci dort ochutnat.

Zahrňte do svatebního menu i dětské jídlo

Pro šikovné cateringové firmy nebude problém připravit jídlo, na kterém si pochutnají i malí mlsouni. Budou vděčnější za špagety s "červenou omáčkou" než za šunkové rolky plněné křenem. A pro úplně malé jedlíky budou ideální vysoké dětské židličky, díky kterým mohou sledovat průběh celé hostiny a neztratí se někde pod stolem.

Připravte si s nimi speciální tanec

Pokud chcete pro děti udělat na svatbě něco speciálního, nacvičte si s nimi taneční choreografii. Její příprava může být součástí celého procesu svatebního plánování. Zaručujeme, že tanec okouzlující nevěsty s roztomilými dětmi bude hitem večera (možná i celého dne).

gif

Vybudujte dětský koutek

A na závěr rada, ze které budou mít děti asi největší radost. Najděte v zázemí areálu svatební hostiny místo, které bude vhodné a zároveň bezpečné pro dětskou zábavu. Dopřejte jim kousek vlastního prostoru, kde si mohou rozprostřít hračky a z celého svatebního shonu sem na chvíli uniknout. Uvidíte, jak se odsud budou vracet spokojené. Připravte jim tam i nové hračky, které doma nemají, jejich zkoumání je na nějakou dobu zabaví.

Soutěž

Děti budou nadšené z panenek Barbie, které můžete vyhrát na Facebooku Marianne. Neváhejte a zapojte se 11. července v 9:00 do soutěže se značkou MattelVýhra jistě potěší všechny malé (i velké) holčičky.