Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Krása

Tajemství krásy Italek: 5 tipů, které vám vykouzlí (nejen) krásnou pleť

Co stojí za nenucenou krásou italských žen?

Karin Dimitrovová | 9. 08. 2017

1) Olivový olej

Není jen skvělý na saláty nebo pizzu. Má i mnoho jiných využití a benefitů, jako třeba vitamin E, který bojuje proti stárnutí. Sophia Loren byla známá tím, že si olivovým olejem potírala celé tělo. Můžete ho použít i na konečky vlasů po umytí. 

2) Nestresovat se

Stres je nepřítelem krásy číslo jedna. Když jste ve stresu, vypadáte unaveněji a starší. Italky si rády dopřejí večer sklenku vína - jen tak.

3) Jemná kůže

Italské ženy si svou kůži hýčkají a používají hutné hydtratující krémy. Každý den taky investují chvilku nanášením tělových másel na celé tělo, hlavně chodidla.

4) Ochrana před sluncem

Vrásky přijdou tak jako tak, tak proč si to slunce neužít? Italské ženy se před sluncem rozhodně neschovávají, ale zároveň se před ním chrání krémy s vysokým faktorem. A jen pro zajímavost - v soláriu je nepotkáte.

5) Káva

Předtím než svou pokožku promažou tělovým máslem, ji dopřejí pořádný peeling. Tím, že smíchají rozemletou kávu s kokosovým olejem. Tato směs se obzvlášť hodí na stehna a hýždě. Káva kůži krásně zpevní a zároveň se tak zbavíte odumřelé kůže, kokosový olej ji zase krásně vyživí.