Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >

Tak jde čas: Péče o pleť v každém věku

Vybírat vhodnou kosmetiku s ohledem na svůj věk se vyplatí. Každé období totiž vyžaduje specifickou péči. Vysvětlíme vám, co se ve vás odehrává, když je vám pětadvacet, pětatřicet nebo pětačtyřicet.

Redakce Marianne | 6. 02. 2013

25 plus

Pokožka září a je barevně sjednocená. Pleť má zatím dostatek zpevňujícího kolagenu a elastinu. Mohou se objevit jemné vrásky způsobené mimikou. V době, kdy první vrásky objevujete, může pleti chybět vláčnost. Používejte proto krém nebo lehčí gel, který jí navrátí hydrataci. Nanášejte ho jemným poklepem, nejlépe prsteníčkem, se kterým nehrozí, že tlak na pokožku přeženete. Jemnou kůži netahejte. Nikdy nezapomínejte na důkladné odlíčení.

25_AquaYouthNight

35 plus

Pleť může být ještě pořád pevná, i když jemné vrásky se začínají prohlubovat. V tomto věku se jasně ukazuje, jak jste o svou pleť dosud pečovala. Pokožka už je lehce ochablá a objeví se hlubší vrásky na vnější straně očí. Je potřeba pokožku kolem očí nejen hydratovat, ale i posilovat. Vyzkoušet můžete například přípravky s koenzymem Q10, který je pro pleť v tomto období ideální. Pleť po třicítce ho totiž začíná ztrácet. A k čemu je dobrý? Chrání pleť před škodlivými účinky slunečního záření a navrací jí pružnost.

35_10594012-1333032480-17908

45 plus

Ve věku, kdy se tělo začíná chystat na menopauzu, začínají buňky stárnout rychleji. Dopřejte pleti hydrataci, posílení a zpevnění. Nyní je potřeba zaměřit se na boj proti hlubokým vráskám. Volte tedy péči s vyhlazovacím a liftingovým efektem.

45_neovadiol008_0001-zoomProd

55 plus

V období menopauzy na pokožku silně působí nedostatek estrogenu – ženského hormonu, který ovlivňuje kvalitu pleti. Projevují se známky povolené pleti, k vráskám se přidává ochablost, mění se kontury tváře. I když je pokožka silně dehydratovaná a tenká, můžete ji oživit kyselinou hyaluronovou. V nízkomolekulární formě se dostane pod povrch pokožky a vyhlazuje jemné linky. Nezapomínejte na horní víčka a malé množství krému vklepejte ráno i večer také pod obočí.

55_eucerin_hyaluron_serum_teaser1

Souvislející články