Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >

Tato umělkyně mění jizvy v něco krásného

Brazilská umělkyně poskytuje tetování zdarma ženám, které se staly oběťmi domácího násilí nebo prodělaly rakovinu, a mění tak jejich jizvy v krásné obrazy.

Redakce Marianne | 8. 09. 2015

Jizvy jsou mnohdy upomínkou na špatné zážitky, umělkyně a tatérka Flavia Carvalho si je tohoto faktu vědoma a rozhodla se proti němu bojovat. Její projekt A pele da Flor, což v portugalštině znamená Květinová kůže, pomáhá zraněným ženám tím, že jejich jizvy mění v umělecká díla.

„Všechno to začalo před dvěma lety, když za mnou přišla klientka, která chtěla tetováním zakrýt obrovskou jizvu na břiše. Říkala, že byla v klubu a když opakovaně odmítala muže, který s ní flirtoval, bodl ji," vysvětluje Flavia. „Když jsem dokončila její tetování, byla z něj více než nadšená. Nejen že se jí líbilo, ale byl to další krok k vymazání děsivé vzpomínky, byl to úžasný pocit, proto jsem se rozhodla rozjet A pele da Flor."

Flaviin projekt existuje už dva roky a za tu dobu pomohla ženám po mastektomii, obětem pokusů o vraždu nebo domácího násilí, nebo jakkoli jinak tělesně traumatizovaným ženám. „Moje služby jsou pro tyto ženy zcela zdarma. Jediné, co musejí investovat, je jejich čas," dodává Flavia.

Tato umělkyně mění jizvy v něco krásného