Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Téma Marianne

Teď, nebo nikdy! Aneb co musíte vědět, aby se vaše kariéra pohnula z místa

Existují určitá nepsaná pravidla, kterými je lepší se začít řídit spíš dříve než později. Tady je seznam deseti z nich. Nemusíte vyzkoušet všechna, ale pokud to skutečně uděláte, bude to mít na vaši kariéru nečekaný dopad.

1. Nenápadná supersíla
Headhunteři lovící na pracovním trhu ty nejlepší z nejlepších tvrdí, že všichni tihle lidé mají jednu věc společnou – přesně vědí, v čem jsou dobří. O skvělých organizačních schopnostech či nekonečné píli ale obvykle nemluví. „Jsem prostě příliš urputná,“ odpověděla na otázku, v čem je její síla, Maria Popova, autorka BrainPickings.org, jednoho z nejúspěšnějších společensko-eklektických blogů současnosti – na Facebooku má úctyhodných tři a půl milionu followerů! „Úspěšný jsem jen proto, že jsem nechtěl druhé zklamat. Měl jsem přítele, který mi věřil, a mně bylo trapné jeho naděje nesplnit,“ prohlásil Abraham Lincoln. Jinými slovy, jeden z největších amerických prezidentů všech dob se prostě chtěl zavděčit. A jaká je vaše nenápadná supersíla?

 

2. Nehruťte se z kritiky!
Hillary Clinton v jednom rozhovoru prohlásila, že nejdůležitější rada, kterou dává mladým lidem kolem sebe, je ta, aby se naučili brát kritiku vážně, a ne osobně. Vědomí, že v určitých bodech nesplňujeme očekávání druhých, je totiž jediná cesta, jak se něco naučit a vyrůst v opravdového profesionála. Naopak, když si budeme brát každé slovo k srdci, naše sebevědomí skončí v troskách. Krásně to vystihla další mocná žena Angela Merkel: „Kdybych brala opravdu vážně, co o mně kdo řekne, nevydržela bych v politice ani tři dny!“

A dalších osm bodů, které vaší kariéře jen prospějí, najdete v zářijové Marianne.