Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >

Tekuté zlato

Stále větší oblibě se nyní v kosmetice těší oleje. Mají totiž multifukční použití – skvělé jsou na tělo, pleť, vlasy i nehty. Vyzkoušejte je také.

Klára Mandausová | 24. 09. 2014

Oleje mají tu výhodu, že je naše tělo skvěle vstřebává, protože většina firem se je snaží vyrábět v co nejčistějším, přirodním složení.

Používají se různé typy rostlinných olejů – od těch nejvzácnějších, kterým je například arganový olej z Maroka. Ten pravý má hodnotu až zlata. Jak by ne, když vzniká podobně jako cibetková káva. Plody stromu totiž nejprve musejí projít přes trávicí trakt zdejších koz, aby se teprve pak z nich mohl vylisovat zlatý olej s charakteristickou vůní, který je přímo balzámem na vlasy – dělá je zdravější a lesklejší, ale dokonale vyživuje kůži a pleť. Skvělé a cenově dostupnější jsou například oleje madlové, jojobové, kokosové… Nemusíte se obávát, že olej na kůži vytvoří mastnou vrstvu, vždy je natírejte na vlhkou pokožku. V kůži tak ‚uzamknou’ hydrataci a pokožka bude hloubkově vyživená. Oleje doporučujeme kupovat v biokvalitě, výborné jsou například značky Primavera (www.greenwave.cz), Nobilis Tilia (www.nobilis.cz), Weleda (www.weleda.cz), Saloos (www.saloos.cz).