Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Téma Marianne

Televize v ložnici? Odborníci tvrdí, že budete mít více sexu

V místnosti, kde se spí, by prý neměla být televize, počítač ani mobilní telefon. Prý to poškozuje spánkový cyklus. To je asi pravda, ale odborníci z Velké Británie na základě průzkumu zjistili, že partneři, kteří mají v ložnici televizor, mají dvakrát více sexu než ti, co ho tam nemají! Jak je to možné?

Redakce Marianne | 6. 06. 2014


Klepete si na čelo a jen se udiveně pozastavujete nad tím, že k lepšímu sexu postačí televizní obrazovka v ložnici? Popravdě řečeno, ani já bych tomu nevěřila a pořád moc nevěřím. Podle mého názoru se má v ložnici spát anebo milovat, ale dívat se na televizi? Britští odborníci však provedli nedávno zajímavý průzkum, ve kterém se dotazovali britských mužů a žen na to, jak vnímají přítomnost televizoru ve své ložnici.

Společné sledování televize = více sexu

Podle výsledků průzkumu mají partneři, kteří mají ve své ložnici televizi, dvakrát více sexu než ti, kteří se chodí dívat na televizi do obýváku. Z celkového počtu dotazových respondentů jich 74 % uvedlo, že mají v ložnici televizi. Následně bylo tito požádáni, aby sdělili, kolikrát týdně mají se svým partnerem sex. Jakmile se všechny odpovědi sečetly a shrnuly, ukázalo se, že ti, kteří uvedli, že televizi v ložnici mají, mají sex v průměru 2x týdně, zatímco páry bez TV jen jednou týdně. Až 67 % respondentů také uvedlo, že televizi považují za přínosnou v souvislosti s častějším sexuálním životem.

Koukat se na televizi a milovat se? Prý to jde!

Jak je to možné? Jde dělat více věcí najednou? O mužích se přece říká, že toho nejsou schopni. Ovšem tohle je asi jiná káva. Když se totiž odborníci respondentů ptali, jak si onu zvýšenou frekvenci milování vysvětují, téměř všichni odpověděli, že je baví sledovat erotické programy a zároven se věnovat sexu. Téměř polovina respondentů dokonce přiznala, že jim nevadí sledovat oblíbený pořad a zároveń se věnovat sexu. Každopádně výsledky průzkumu překvapily i zadavatele výzkumu, kteří prohlásili: „Jsme trochu překvapení, že Britové, kteří mají televizi ve své ložnici, mají aktivnější sexuální život než ti, kteří televizi nemají. Ovšem na základě odpovědí to dává smysl.“ Pokud tedy váš sexuální život trochu pokulhává, zkuste si koupit do ložnice televizi a občas se podívat na nějaký erotický film. Možná budete překvapeni, co se stane.