Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Rozhovory

TEREZIE KOVALOVÁ: Hraju i ze spaní

Hudebnice Terezie Kovalová (27) se v posledních pár letech objevuje v médiích celkem často a za tu dobu stihla nasbírat slušné množství nálepek. Někdo ji vnímá jako „bývalku“ Tomáše Kluse, pro jiné je „ta modelka s violoncellem“. Jaká je ale doopravdy? Jak se cítí jako singl po deseti letech plných vztahů a proč jí vůbec nevadí hrát pro publikum baštící jednohubky, zjišťovala Kristýna Mazánková.

Poslední dobou jste celkem vidět. Vypadá to, že se vám dost daří.

Vždyť hraju dvacet let! Když mi někdo říká, že jsem všude vidět, většinou mu nedojde, že za tím jsou roky a roky práce. Představte si, že založíte firmu, a ta vám začne vynášet až po osmnácti letech. To zase nezní tak úžasně, že? Takže já svůj aktuální úspěch nijak zásadně nevnímám. Je to jen důkaz, že když na sobě pracujete a nebojíte se přijímat do života nové věci, tak se to musí někde odrazit. Můj život je teď dost extrémní, hodně cestuji kvůli práci a stane se, že během čtyř týdnů nemám ani jediný den volno. Ale vyhovuje mi to. Jen si občas musím dopřát „vypínací“ dovolenou. Před dvěma dny jsem se z jedné takové vrátila. 

Kde jste byla? 

S kamarádkami v Itálii. Měly jsme pokoj u pláže a v plánu šest dní nicnedělání. Bylo to docela vtipné, protože jedna z nás je taková akční a ze začátku pořád zkoušela vymýšlet nějaký program. Ať jdeme na šlapadla, ať zkusíme paddleboard… Po dvou dnech zjistila, že s tím u zbytku nepochodí. Konečně jsem si mohla číst, za první dva dny jsem přečetla dvě knihy ze tří, které jsem s sebou měla.  

Co jste přečetla? 

Už poněkolikáté jsem se vrátila k Jitru kouzelníků, to je kniha mého života. Fascinující dílo! Vždycky, když ji vidím třeba v antikvariátu, tak ji koupím a dávám jako dárek. 

Netipla bych vás na válecí dovolenou. 

Přitom jsem v tom tak dobrá! Vůbec mi nevadí trávit dovolenou na pláži, fakt ne. Stačí mi jídlo, knihy, spánek a moře. 

V jakém jste právě teď rozpoložení? 

Mám za sebou pracovně velmi náročný rok a rozchod po dvou letech. Bylo to celkově dost náročné, třeba zjištění, že toho druhého člověka vůbec neznáte. Pod lampou holt bývá největší tma... A to už jsem chtěla být vdaná, a najednou je člověk sám. Po deseti letech ve vztazích už jsem několik měsíců single, a i když je to super, má to pro mě jednu nevýhodu. Uvědomila jsem si totiž, že jsem hodně fyzický člověk. Energii teď raději vkládám do hudby.

Vážně jste se chtěla vdávat? 

No jasně, zrovna já! Vnímám, že je manželství důležité. Žiji extrémně nestabilní život a potřebuji mít své jasné a stabilní centrum. Mám vzor i ve svých rodičích, jsou spolu dodnes. 

Takže jste zase „na lovu“. Je pro vás jednoduché se seznámit? 

Moc ne, nepiju a nechodím na party ani do hospody. Mám okruh svých nejbližších přátel, se kterými se znám roky. Zvlášť teď, když začínám být trochu známější a občas mě někdo pozná na ulici, je těžké odlišit, zda na mě ostatní koukají proto, že mě odněkud znají, nebo že jsem vysoká blondýna s cellem na zádech. Jednou mě oslovil nějaký kluk, jestli jsem...

...CELÝ ROZHOVOR S TEREZIÍ KOVALOVOU NAJDETE V ZÁŘIJOVÉ MARIANNE!

O