Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Téma Marianne

Tip na víkend: veletrh starožitností

Do 23. listopadu můžete navštívit Novoměstskou radnici, v jejíchž sálech probíhá veletrh starožitností Antique. Hlavním tématem letošního ročníku je období Belle Époque.

V období Belle Époque vznikala umělecky cenná díla a krásné užitné předměty, a nejde jen o plakáty od Alfonse Muchy. „Doporučil bych, aby se návštěvníci zaměřili například na módní porcelánové plastiky z továren v Březové, Dubí či ve Slavkově nebo na sklo z českých skláren v Harrachově, Klášterském Mlýně nebo Lenoře,“ říká prezident pořadatelské Asociace starožitníků Jan Neumann. Kromě starožitností z přelomu 19. a 20. století bude na veletrhu i několik významných výtvarných děl, například obraz „Před obrazem“ od Františka Kupky nebo nedávno objevený obraz „Svatý Josef s Ježíškem“ od Petra Brandla.

Navíc se tu můžete dozvědět něco o projektu adopce hrobů významných osobností. „Navázali jsme kontakt se Správou pražských hřbitovů, která rozjela nesmírně prospěšný projekt záchrany hrobů významných českých osobností. Veletrh poskytne prostor pro jeho představení a věřím, že třeba některé návštěvníky osloví a motivuje k tomu, aby se do něj zapojili,“ vysvětluje spojení starožitníků s projektem Jan Neumann.

Veletrh Antique je prodejní, takže tu můžete nakoupit originální dárky s uměleckou hodnotou.