Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Móda a krása

TIPY BEAUTY REDAKTORKY: Co si sbalit na dovolenou?

Opalovací krémy jsou jasné. Na dovolené ale chceme zároveň vypadat dokonale. Brát si ale s sebou půl koupelny? To nejde. Víme, co si přibalit za produkty, které jsou multifunkční a nezaberou moc místa v kufru.

Soňa Kotulková | 4. 07. 2016
Odličování 
Aby nic nevyteklo do kufru, jsou velmi praktické odličovací ubrousky napuštěné micelární vodou. Skvěle s nimi odlíčíte oči, ale také celou tvář a můžete je použít při cestování i na ruce. Vynikající ubrousky nabízí např. značky Bioderma, Nivea a Garnier. Nebojte se je používat i po příchodu z pláže, skvěle odtraní také opalovací krém. 
 
Péče
Nemusíte si s sebou brát noční a denní krém. Na dovolenou postačí hydratční emulze bez SPF. Můžete ji použít na den i na noc. Povinnou výbavou je však oční krém a regenerační maska. Obzvlášť maska není zbytečnost. Dokáže kůži podrážděnou sluncem, solí a chlorem zklidnit, vyživit a dodat jí ztracenou vláhu. Pokud si s sebou nechcete vozit masku v tubě, existují jednorázové masky. Mají je například v Sephoře – buď jako emulzi v sáčku, nebo ve formě celulózové masky napuštěné pečujícím roztokem.
 
  
Na tělo a na vlasy
Ne nadarmo je kokosový olej zamilovaným produktem všech modelek! Lze ho použít na tvář, na tělo, na suchá místa, ale také jako zábal na vlasy nebo vyživení suchých konečků. Doporučujeme však olej v lahvičce, ne v kelímku. Při teplotě nad 26 stupňů se mění na tekutý a můžete ho pak mít plné zavazadlo. V plastové lahvičce ho nabízí například značka Saloos. A pokud vás bude honit mlsná, můžete si na něm osmažit třeba lahodné palačinky (pokud je v bio kvalitě).   
 
Líčení
Voděodolná řasenka, bronzer a rtěnka. Víc nepotřebujete. Pokud budete mít problémy s odličováním voděodolné řasenky, na odličovací kapesníček přidejte kapku kokosového oleje. Půjde to lépe. Pokud máte svoji oblíbenou řasenku a nechcete se jí vzdávat ani na dovolené, zvolte speciální bázi Double Fix Mascara od Clarins, která z každé řasenky udělá voděodolnou. Máme vyzkoušeno. Funguje!