Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Životní styl

Tipy jak si udělat dny v práci hezčí

Slyšeli jste, že náš mozek pracuje nejefektivněji pouze šest hodin z celé pracovní doby? Zbytek tak nějak přežíváme. V některých zemích dokonce zavedli povinný poobědový spánek, krásná představa že? Jelikož u nás v Čechách se zkrácení pracovní doby nebo zavedení povinného spánku zatím nechystá, poradíme vám alespoň pár tipů, jak si pracovní dny zpříjemnit.

Promotion | 28. 03. 2018

Jak neusnout po obědě

Zajděte si místo domácího vaření alespoň jednou týdně na oběd ven, nejlépe na nějakou zahrádku, ale pozor – bez mobilu. Jak prosté. Možná se vám to může zdát jako banalita, ale opravdu se vrátíte z oběda plní sil, nabití pozitivní energií a nadopováni vitamínem D. Mobil totiž stále aktivuje procesy, při kterých náš mozek nutí vyhledávat nebo zpracovávat informace. Takže jestli máte po obědě ještě větší chuť usínat, pravděpodobně za to může i pravidelné sledování sociálních sítí.

Zlepšete své pracovní podmínky

Bolí vás určitá část těla při vykonávání práce? Uveďme si to na příkladu, mnoho lidí si při práci s počítačem stěžuje na bolest v zápěstí. V tomto případě je nejvyšší čas požádat nadřízeného, že vám nutně chybí nová podložka pod myš. V dnešní době se vyrábějí už anatomicky tvarované nebo zdravotní podložky, které zamezují bolestem. Dále si můžete zlepšit náladu třeba novými doplňky. I kancelářský box nebo korková tabule dokáže udělat radost. Dobré pracovní podmínky však nezávisí jen na nejnovějším vybavení, ale i kolegialitě spolupracovníků a nadřízených. Skvělé vztahy na pracovišti vám zaručí příjemnou atmosféru.

kancelářská zásuvka

Pracujte na svém rozvoji

Není nic lepšího než dělat práci, která vás baví. Jestliže máte pocit, že se v zaměstnání necítíte tak, jak tomu bývalo dříve, zamyslete se nad tím, jestli není správný čas na změnu. Ať už formou povýšení nebo úplnou změnou zaměstnaní. Za zkoušku nic nedáte a každého zaměstnavatele určitě potěší, že chcete růst právě v jeho firmě. Samozřejmostí jsou prokazatelné výsledky, které budete muset doložit. Každý je však schopen se ve své oblasti vypracovat a povýšení dodá elán hlavně vaší profesní i osobní sebedůvěře.

Kancelářský barevný papír