Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Móda

Tipy na boty, ve kterých můžete vykročit vstříc jarním dnům

Jarní počasí je tu co nevidět, a tak je na čase vytáhnout z krabice jarní boty. A pokud se chystáte si pořídit nové, máme pro vás tipy, kde sehnat ty nejhezčí baleríny, lodičky, mokasíny, polobotky i tenisky.

Eliška Vrbová | 5. 03. 2020

Balerínky jsou neodmyslitelnou součástí jarního botníku. Letos jim vévodí jemné pastelové barvy. U značky Högl je najdete v mentolovém či lila odstínu, v obchodech Baťa na vás čekají pastelově růžové s metalickou špičkou a v Humanicu zase lososové. Pokud byste si chtěla baleríny pořídit v neutrálnějších tónech, podívejte se do obchodů Deichmann, kde seženete béžové semišové se špičatou špičkou.

Balerínky

Polobotky se na jaře rozhodně hodí zejména ve chvílích, kdy chcete vytvořit elegantní outfit, ale víte, že podpatky by byly pro danou příležitost nepraktické. Krásné černé kožené v jednoduché siluetě nabízí už několikátou sezónu značka Vagabond, kterou najdete jak v obchodech Baťa, tak Humanic. A pokud byste chtěla podpořit českou lokální výrobu, podívejte se po značce Vasky. Nadšený podnikatel Václav Staněk značku založil v pouhých osmnácti letech a dnes už Vasky slaví čtvrté výročí. Jde o kožené boty, které se ručně vyrábějí ve zlínské dílně. Na každém páru bot se podílí dvanáct zkušených ševců a šiček. Aktuální kolekce se nese v klasické černé a bílé a hodí se tak k většině šatníku.

Polobotky

Mokasíny se letos na jaře podobně jako balerínky nesou v pastelových barvách. Růžové, mentolové, ale i výrazné hořčicové či rudé nabízí značka Baťa. Pokud chcete sáhnout po černé klasice a dodat tak outfitu pánský prvek, pochodíte v obchodech Deichmann. A ani na jaře nás neopustí trend hadích vzorů, k jednoduchému outfitu jsou takové výrazné mokasíny ideální.

Mokasíny

Na vysokém i nízkém jehlovém podpatku, s volnou patou, s širokým podpatkem,... Výběr lodiček je i letos na jaře nepřeberný. Ani zde nechybí pastelový odstín, tentokrát blankytně modrá. Lodičky v této barvě najdete u značky Gino Rossi, kterou prodává CCC. Lodičky v nude odstínu s volnou patou na nízkém podpatku, které jsou ideální pro každodenní nošení do kanceláře, seženete v obchodech Deichmann.

Lodičky

Ne že bychom tenisky přes zimu také občas neobuli, ale na jaře přichází jejich pravý čas. Celou zimu jsme se nemohli dočkat bílých tenisek v kombinaci s kratšími světlými džíny a tím pádem i odhalenými kotníky. Pokud si plánujete bílé tenisky pořídit, máme tip na zcela novou siluetu jménem Zig Kinetica od značky Reebok. K jaru také neodmyslitelně patří "conversky". Ty přichází s kolekcí "Love Fearlessly", v níž najdete černobílé, červenobílé, béžové, ale i světle modré kecky s motivem srdíček a citátů. Kolekci provází poselství sebelásky. Když se naučíme mít rádi sami sebe, pak můžeme milovat všechno kolem sebe.

Tenisky