Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Móda

Tipy na letní tenisky. Co je nového ve světě nejstylovějších bot současnosti?

K sukni, šatům i kraťasům. Dají se nosit na milion způsobů a ve všech ročních obdobích. Jaké jsou právě teď novinky ve světě tenisek?

Eliška Vrbová | 24. 07. 2019

"Conversky" jsou jedním ze stěžejních kousků každého botníku. Zvlášť na léto se perfektně hodí na festivaly a výletování, kdy se chcete cítit pohodlně a nevymýšlet složité outfitové kombinace. Converse letos v létě přichází s novou udržitelnou kolekcí Renew, v níž kultovní silueta Chuck Taylor All Star mění svrchní materiál. Nové unisexové modely jsou vyrobeny ze 100% recyklovaného polyesteru vyrobeného z použitých PET lahví.  

Vysoké i nízké Chucky mají navíc recyklovaný nejen svršek, ale také tkaničky. Pořídíte je v šesti různých barvách a každý model navíc doplňuje výstižný nápis "LIFE'S TOO SHORT TO WASTE". Converse Renew seženete v obchodě Converse v Centru Chodov a u vybraných prodejců.

 

Udržitelné Conversky

Frida Kahlo, malířka a politická aktivistka známá především malbami svých autoportrétů a mexické krajiny, je i více než šedesát let po své smrti inspirací dalším umělcům, ale také módním značkám. Její barevné obrazy a podobizny figurují na tričkách, mikinách, šatech a nyní nově také na teniskách.

Značka skate tenisek Vans, které však dávno nenosí už jenom "skejťáci", vytvořila kolekci tří modelů Vans x Frida Kahlo. Jsou v ní kotníkové tenisky s barevným autoportrétem Fridy na bocích v kombinaci s tmavě zelenou špičkou, slip-on tenisky do černa s dalším známým autoportrétem, kde má Frida na sobě náhrdelník z trnů, a klasické tenisky s tkaničkami s potiskem melounů a nepatrným červeným nápisem "Viva la Vida".

Limitovanou kolekci zakoupíte ve Footshopu a ve vybraných Vans obchodech.

I s další kolekcí tenisek se Reebok vrací ke kořenům, a sice do 80. let, tedy do éry tenisek Reebok Classic Club C. Tyto tenisky jsou totiž skvěle nadčasové a díky své dostupnosti a stylu dokázaly přesáhnout generace, pohlaví, subkultury i společenské třídy tak, že je za své berou ikony minulosti i současnosti. 

V kampani nazvané "Nails" (nehty) k Reebok Club C figuruje rapperka Cardi B. Šedesátivteřinový klip začíná zdánlivě běžným rozhovorem Cardi se zákaznicí kosmetického salónu. Přikývnutím na zdobení nehtů, které je pro Cardi tak typické, se klip s neuvěřitelnou manikúrou posouvá do říše nadpřirozena. 

Na počest klipu „Nails“ a Cardiiny manikúry, která na sebe strhne všechnu pozornost, vytvořila značka Reebok smyšlený přípravek „Nailed It“ se speciálním složením na extrémní růst nehtů, který údajně slibuje transformaci naprosto běžných a nevýrazných nehtů na drápky, za kterými se všichni budou jen otáčet.

Reebok Club C zakoupíte na www.reebok.cz a ve Footshopu.

Ikonické Reebok Club C