Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Zábava

Tipy na víkend: borůvkové hody a letní kino ve Werichově vile

Je tu víkend a s ním i spousta zábavy a dobrého jídla, třeba v Malé Morávce ochutnáte borůvkové speciality a v Praze zase pochoutky inspirované středomořskou kuchyní. A pokud si chcete festivalový mood prodloužit, kupte si vstupenky na energickou kapelu Die Antwoord, která vystoupí v pondělí v pražských Holešovicích.

Anonymous | 17. 08. 2018

The Prague Burlesque Show

pátek 21:30, divadlo Roayl, Praha – Vinohrady

tipy

Každý pátek patří již tradičně Exotickým šarádám Sonnyho Vargase a jeho krásných burlesek. Ohromující kostýmy, sexy hudba a spousta světel vám způsobí nezapomenutelný zážitek. Navíc se vám určitě budou líbit prostory zrekonstruovaného prvorepublikového divadla Royal, kde se podařilo zachovat velkou část původního vybavení.

Hanspaulka Lídy Baarové

sobota 15:00, Zastávka u Matěje – Praha 6

Lida Baarová

Už jste viděli film Lída Baarová od režiséra Filipa Renče a rádi byste si znovu připomněli ničivou romanci slavné prvorepublikové herečky? Pak se vypravte s Prahou Neznámou na Hanspaulku. Mimo jiné se dozvíte, kde bývaly skvostné viniční usedlosti, kudy jezdila první trolejbusová linka v Praze a kde se nacházely nejpopulárnější hanspaulské hostince.

Olga

neděle 21:30, Letní kino u Werichů – Werichova vila

vila

Nejbližší a nejspolehlivější parťák Václava Havla, kamarádka, která nezkazí žádnou legraci, naopak ji vymýšlí, štědrá hostitelka, vášnivá hráčka a houbařka, milovnice přírody, ostrá glosátorka, statečná a neúnavná disidentka, žena věcná, vždy s nohama na zemi a vždy svá. Tak popisuje celovečerní dokumentární film režiséra Miroslava Janka Olgu Havlovou, o niž se teď hodně mluví i ve spojitosti s titulní stranou prvního vydání československé Vogue, kde první dámu ztvárnila modelka Karolína Kurková.

Mediterranean Food Festival

Neděle od 10:00, Žluté lázně – Praha 4

tipy

V neděli vařit nemusíte. Stačí když se vypravíte do Žlutých lázní a ochutnáte nějakou tradiční středomořskou specialitu. Předpověď hlásí polojasno a 31 stupňů, proto si nezapomeňte vzít s sebou i plavky a krém na opalování.

Die Antwoord & Moonchild Sanelly

pondělí 20. srpna, výstaviště Open Air, Praha – Holešovice

tipy

„Poslouchat nás jen z počítače, to je jako cákat se ve vaně a předstírat, že se koupete v oceánu. To prostě musíte zažít,“ říká o sobě jihoafrická kapela, jejíž hudební show je divoká a plná energie. Proč to ostatně nezažít na vlastní kůži?

Borůvkové hody v Malé Morávce

18. – 19.8., Moravskoslezský kraj

tipy

K létu patří borůvky! Jak si je ale vychutnat na maximum? Třeba v Malé Morávce a Karlově pod Pradědem, kde se letos budou konat už 17. Borůvkové hody. Speciality na mnoho různých způsobů nabídne celkem 13 místních restaurací.

Autorka textu: Dominika Bártová

Související články

Zábava

<span>Kvíz: Jaro je tady a s ním i jarní květiny. Poznáte je všechny podle obrázku?</span>

Kvíz: Jaro je tady a s ním i jarní květiny. Poznáte je všechny podle obrázku?

Zábava

<span>Kvíz: Ponuré, ale plné lásky. Jak dobře znáte filmy Tima Burtona?</span>

Kvíz: Ponuré, ale plné lásky. Jak dobře znáte filmy Tima Burtona?

Zábava

<span>Kvíz: Slavné písně z českých filmů. Poznáte, v jakých snímcích zazněly?</span>

Kvíz: Slavné písně z českých filmů. Poznáte, v jakých snímcích zazněly?

Zábava

<span>Čtyři dohody: Chcete mít větší radost ze života? Následujte tuto starověkou moudrost </span>

Čtyři dohody: Chcete mít větší radost ze života? Následujte tuto starověkou moudrost