Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >

Tyhle podzimní novinky opravdu nadchly naši beauty redaktorku!

Podzim je tu a s ním i spousta kosmetických novinek. Přináším vám první várku těch, které mě zatím nadchly nejvíc, protože opravdu fungují!

Soňa Kotulková | 16. 09. 2016
Lak, který vydrží
Upravené ruce jsou pro mě základ. Nehty nosím delší, a proto vypadají lépe a upraveněji, když je na nich světlejší lak. Nebaví mě ale pořád si nehty odlakovávat a zase lakovat. A oprýskaný lak přímo nesnáším! Trvanlivé laky, které se vytvrzují pod UV světlem mi ale nevyhovují, proto používám klasické laky. Nyní jsem objevila duo laků Perfect Stay Gel Color od Astor – nejprve se aplikuje jedna až dvě barevné vrstvy a pak gelový nadlak. Laky klasicky schnou, ale odstín 005 – Sweet Life neboli jemně mléčně růžová – mi na nehtech vydržel celých 7 dní! Je ale pravda, že u tak jemné barvy nejde oprýskání hned vidět. Každopádně je to pecka, lakovat si nehty jednou týdně!
 
Blaho pro rty
V každé kabelce mám rtěnku a také balzám na rty. Skvělá je novinka od Giorgio Armani – Him/Her Lip Care. Jedná se o tubu s praktickým aplikátorem, která ukrývá tak jemný balzám! Prodává se ve více nenápadných odstínech, já mám ráda č. 4. I když značka uvádí, že je i pro muže, moc si to na nich (kromě metrosexuálů) nedovedu představit, protože rty jsou pak malinko lesklé a jde to vidět. Musím říct, že tak příjemný balzám jsem dlouho neměla – krásně voní po bavlníku a obsahuje měkké vosky a speciální oleje, které zvláční i ty nejsušší rty.
 
Matná rtěnka
Hitem letošní sezony jsou matné rty, ale je důležité vybrat takovou rtěnku, která rty nebude vysušovat a nebude se drolit. Skvělá je tekutá rtěnka Rouge Allure Ink od Chanel. Nanáší se aplikátorem a na rtech máte zpočátku „mokrý pocit“, který rychle usychá a zůstane jen krásná, dloutrvající matná barva. Můj oblíbený odstín? Korálovo-červený č. 144 Vivant.
 
 
Rafinovaná vůně
Mám ráda originální vůně a právě takové jsou parfémy od značky Tom Ford. Novinka Private Blend Vert de Fleur má připomínat 70. léta – ucítíte v ní tóny kosatce a hyacint. Je květinová, zelená a prostě nádherná. Když se jí voním, stále cítím atmosféru babího léta.
 
 
 
Na delší vlasy
Když jsou vlasy delší než na ramena, potřebují speciální péči, protože se stává, že konečky vypadají tence a nezdravě. Vyhovuje mi na ně řada Pro Fiber Re-Create od L'Oréal Professionnel, která se prodává v kadeřnictvích. Je ideální právě pro vlasy ztenčené v koncích. Šampon, kondcionér a speciální sprej se skvěle doplňují – posilují vlasovou strukturu a cítím, že jsou po umytí a ošetření vlasy na dotyk hladší a pevnější.