Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Venkov & styl

Udělejte manželovi radost novou dílnou

Komerční článek - Já vím, co si teď říkáte – „To já bych mu sáhla na nářadí a byl by ihned rozvod!“. Nebojte se milé dámy, samozřejmě doporučujeme zařizovat novou dílnu společně s manželem pod jeho přísnou supervizí. Každopádně se vám budou hodit tipy, co všechno si do dílny můžete pořídit a co je dnes na trhu všechno k dostání.

Redakce Marianne | 23. 09. 2013

Propagace značky KovovyNabytek.cz.
Marianne.cz není jeho autorem a nemá vliv na jeho obsah.

Základem je dílenský stůl

Srdcem každé dílny musí být pevný a dostatečně velký dílenský stůl, na který lze přimontovat různé pomocné nástroje, jako jsou svěráky a upínací systémy. Ceny dílenských stolů se pohybují od 3000 do 40 000 korun, pokud nebereme v úvahu designové kousky amerických výrobců nebo stoly na míru. O ceně stolu rozhoduje především materiál pracovní desky a množství integrovaných zásuvek nebo stolových kontejnerů.

K přehlednému utřídění pracovních nástrojů budou skvěle sloužit závěsné magnetické panely na zeď, díky kterým bude mít to, co je právě potřeba, okamžitě při ruce. Oblíbený je např. dírkovaný Q-systém, který si upravíte podle sebe za použití různých háčků, elektrolišt a držáků na nářadí.

Co ještě patří do dílny?

Pro ukládání nářadí a výbavy, kterou nepoužíváte až tak často, je vhodné nakoupit různé plastové a kovové nádoby. Šrouby a další součástky budou chráněny před rzí a nepříznivými okolními vlivy, nehledě na to, že budete mít výbavu konečně perfektně roztřízenou a snadno dohledatelnou. Tyto boxy pak můžete umístit do speciálních dílenských kovových skříní nebo regálů.

Na co se často zapomíná, je kvalitní sezení do dílny, které má být nastavitelné tak, aby kopírovalo výšku pracovního stolu. Základní taburet do dílny seženete už pod 1000 Kč, a čím více nastavitelných prvků, tím vyšší cena. Z dílenského nábytku tak už budete mít v dílně to nejdůležitější a nastává čas na řešení podstatných detailů, jako je dostatečné a kvalitní osvětlení a odvětrávání nebo protiskluzová úprava podlahy.

Na závěr zakupte zánovní lékárničku, která by měla být v pořádné a hlavně bezpečné dílně vždy na viditelném a přístupném místě.