Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Krása

Udělejte si příjemné sobotní dopoledne na festivalu jógy

Již zítra proběhne v Centru Černý Most dopolední festival jógy. Od brzkého rána budou na různých místech nákupního centra probíhat lekce určené pro širokou veřejnost, od meditací, po dynamickou jógu či jógu spojenou s novým cirkusem, to vše od nejlepších českých lektorů.

Promotion | 21. 06. 2019

Nebude chybět ani lekce jógy pro seniory nebo speciální lekce Jogínci s Bětkou pro vaše ratolesti. Podložky na cvičení si návštěvníci budou moct zdarma zapůjčit v prodejně Decathlon.

Během akce se také můžete zúčastnit výtvarného kurzu pro děti i dospělé, který je vyvrocholením prodejní výstavy Mujeres del Mundo. Vernisáž se koná po záštitou nadačního fondu YogaHelp a výtěžek z prodeje obrazů bude věnován na charitativní účely humanitární organizace Embracing the World, která pomáhá potřebným na celém světě zabezpečit jejich základní životní potřeby.

Relaxace, nový cirkus a práce s myslí

Ráno začne Léčivou meditací s Kateřinou Černou, vystudovanou módní návrhářkou, jejíž vášní se už před několika lety stala jóga. „Za zpěvu léčivé mantry se společně ponoříme do hluboké meditace, jedné z nejléčivějších na zemi, jež vychází ze spojení země a nebe. Následovat bude krátká relaxace, po níž se rozloučíme mantrou Ang Sang Wahe Guru, která v překladu znamená Posvátné obejmutí. Při relaxaci budeme zhluboka dýchat a pomalu necháme starosti i myšlenky všedního dne jít,” uzavírá Kateřina.

Lekce potrvá od 8:30 do 9:15 v zimní zahradě v Maxíkově, vstup je zdarma.

V 9 hodin se relaxační zóna u multikina CineStar promění v lekci nazvanou Jogínci s Bětkou. Alžběta Vaculčiaková je slovenská herečka, která si zamilovala Brno, kde už několik let žije a cvičí jógu. „Je to pohyb, který mě baví a cítím, že mi opravdu dělá dobře. Zklidňuje mou trochu rozlítanou povahu,“ přiznává s úsměvem Bětka, která se kromě herectví a jógy věnuje také zpěvu.

Lekce bude probíhat od 9:00 do 9:45 v relaxační zóně u multikina CineStar. Vstup pouze pro členy věrnostního programu a po předchozí registraci na [email protected].

V 10 hodin Bětku naváže Daniela Šišková s lekcí cirk jógy pro děti, neboli nového cirkusu v kombinaci s jógou. Daniela ukáže dětem, jak propojit akrobacii s různými cirkusovými technikami, které zklidňují mysl a učí koordinaci vlastního těla. „Jóga, cirkus, tanec a herectví je můj život. S radostí vám dám kousek toho života ochutnat.“

Lekce potrvá od 10:00 do 10:45 v relaxační zóně u multikina CineStar. Vstup pouze pro členy věrnostního programu a po předchozí registraci na [email protected].

Na Central Plaza se v 9:30 spustí veřejná lekce vinyasa jógy s Tobiášem Lorenzem. Tobiáš se józe věnuje několik let a postupně se ji snaží aplikovat do všech ostatních oblastí svého života. Žije a dýchá pro jógu. „Jóga je mnohem víc než jenom fyzická praxe. Je to hlavně práce s myslí, cesta, kterou se můžeme vydat, abychom žili v míru sami se sebou. Učí nás soucitu a lásce k sobě samým i k našemu okolí. Učí nás nespěchat a být trpělivý.“

Lekce potrvá od 9:30 do 10:45 na Central Plaza, vstup je zdarma.

V 11 hodin pak v relaxační zóně u multikina CineStar začne lekce jógy pro seniory s Dianou Bounni. Vstup pouze pro členy věrnostního programu a po předchozí registraci na [email protected].