Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Životní styl

Uspořádejte party roku 2018

Konec roku se blíží a pokud nemáte rádi klasické silvestrovské party, poradíme vám, jak uspořádat nezapomenutelný večírek u vás doma. Nechybí ani recepty na skvělé drinky s vodkou FINLANDIA.

Promotion | 1. 12. 2018

Určitě chcete roli hostitelky ustát na jedničku. Aby taky ne, víte, co se říká - jak na nový rok, tak po celý rok. Ať už chcete pozvat přátele nebo rodinu, domácí party je skvělá příležitost, jak společně zakončit rok a přivítat ten následující.

Plánování na prvním místě

Ze všeho nejdřív si stanovte, kolik lidí pozvete. Od toho se bude dále odvíjet množství jídla, pití a nezapomeňte ani na to, jestli máte dostatek židlí a nádobí. Udělejte si přesný časový plán věcí, které je potřeba zajistit. Je také důležité všem rozeslat pozvánky nebo se alespoň ujistit, že opravdu dorazí. Někdo nedá dopustit na papírové pozvánky, které můžete vytvořit na počítači a poslat je poštou. Uznáváme, že to je celkem zastaralý způsob, ale stále to má své kouzlo. Samozřejmě je můžete poslat i elektronicky. V obou případech mějte na mysli, že to musíte udělat s dostatečným předstihem. Silvestrovských večírků je spousta, tak aby už vaši přátelé neměli jiné plány.

finlandia

Pokud chcete, aby byla vaše party opravdu speciální, stanovte pro ni nějaké téma. I přesto, že ji pořádáte doma, se můžete „vyfiknout“ a do pozvánky napsat formálnější dress code. Alespoň budete mít další příležitost vytáhnout své koktejlky ze skříně. Pro trochu humornější formu večírku zvolte téma, kdy se pozvaní mají obléknout např. jako celebrity. A víte, co v tento den bude také skvěle fungovat? Oblečení a doplňky se třpytkami, flitry a z metalických materiálů.  Ty jsou o Silvestra více než na místě.

A co hudba? Zeptejte se vašich přátel, jaké mají rádi písničky a vytvořte z nich jeden playlist.

Něco k snědku

Nejoblíbenější součástí každé party je samozřejmě jídlo a pití. Co se týče občerstvení, na večírku tohoto rázu jsou nejvhodnější „jednohubky“ či kanapky, zkrátka jen něco na „zobání“. Své hosty můžete překvapit i výběrem dobrých sýrů. Nebudeme lhát, příprava jídla může být náročná časově i finančně, nebojte se proto požádat o pomoc. Můžete zvolit i možnost, kdy každý přinese něco k jídlu. Vy tak nebudete mít tolik práce s přípravou a navíc ochutnáte zase něco nového.

finlandia

A teď to nejdůležitější…

Je jasné, že konec roku se musí pořádně zapít. Zahrajte si na barmanku a namíchejte hostům ty nejlepší koktejly. Povíme vám, jak na to. Základem všech drinků je vodka FINLANDIA, která ztělesňuje to nejlepší z Finska. Navíc se od letošního roku pyšní novým, inovativním designem láhve. Vybrat si můžete i z ochucených vodek, které jsou pro party drinky jako dělané. Vyrábí se z kvalitní FINLANDIA vodky a jsou obohaceny o příchuť a vůni ovoce. Na trhu je šest příchutí – Grep, Kokos, Limeta, Black currant (černý rybíz), Brusinka a Mango.

Absolutní klasikou, kterou ocení mužské i ženské publikum je Vodka Martini. Tento klasický koktejl z vodky vás odmění úžasnou chutí. Stačí smíchat 4 cl FINLANDIA vodky s kapkou suchého vermutu.

Pro ženy doporučujeme jednoznačně Grep & Tonik, který je jemnou alternativou na klasický gin tonik. Tento oblíbený drink namícháte velmi snadno, když spojíte 4 cl vodky FINLANDIA Grapefruit s 10 cl toniku a ledem.

finlandia

A co takhle něco na zahřátí? Milovníci short drinků mohou vyzkoušet Fin Dog, což je ostrý a pikantní panák vodky Finlandia s perfektní chutí pro chladnou zimu.

Ingredience:

2 cl klasické vodky Finlandia

1,5 cl sirupu z lesních plodů

3 kapky Tabasca

1 kapka Blasamica

černý pepř

TIP na závěr: Silvestrovská noc je dlouhá, a proto pokud nebydlíte někde na samotě, upozorněte raději předem vaše sousedy, že pořádáte večírek. Abyste je trochu obměkčili, namíchejte jim jeden z výše uvedených FINLANDIA drinků nebo je rovnou na večírek pozvěte. A sousedské vztahy budou v harmonii na další rok.