Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Životní styl

Utečte zimě! 7 destinací, ve kterých se zahřejete

Info ikona

Proč s dovolenou čekat až na léto?

Večírkům, dárečkům a volnějšímu pracovnímu tempu s posledním prosincovým dnem odzvonilo, a tak se musíme smířit s tím, že je leden. Nemastný, neslaný měsíc, během kterého se nic neděje, a jediný vzrušující okamžik nastává ve chvíli, kdy se postavíme na váhu a zjistíme, že už jsme zhubli půl kila. Pokud nepatříte mezi milovníky teplých bund, šál a věčně promrzlých nohou, pak vám radíme jediné – vyrazte se ohřát do teplých krajin! Tento úprk v sobě skrývá hned několik výhod. Zaprvé se vrátíte krásně opálení, což v reálu znamená, že mezi zimou zchřadlými obličeji vyloženě vyniknete. Zadruhé se ukryjete před vaším fitness centrem, do kterého jste si na začátku ledna koupili permanentku a ještě jste v něm nebyli. A za třetí potvrdíte pravidlo, které říká, že dovolených nikdy není dost.

Blízko a levně

Není žádným tajemstvím, že mnoho Čechů se před zimou ukrývá v Egyptě. Hlavní podíl na tom nese fakt, že Rudé moře dosahuje v zimě zhruba 26 stupňů, což z něho dělá ideální místo pro šnorchlaře i nenáročné plavce. Výhodou je také cenová dostupnost pobytů, neboť slušné ubytování s all inclusive programem můžete sehnat i do 15 000 Kč. Pokud nehledáte velký luxus a spokojíte s večerními nižšími teplotami vzduchu, pak je pro vás Egypt skvělým řešením.

Egypt
Potápění v Egyptě je nezapomenutelný zážitek. 

Příjemné počasí, vyhřívané bazény

Cenově přijatelné jsou i Kanárské ostrovy, které rovněž patří mezi oblíbené zimní útočiště Čechů. Jedinou nevýhodou této destinace je, že teplota Atlantského oceánu i venkovního vzduchu nedosahuje tak příznivých čísel. Zároveň ale nikde není psáno, že pobyt na Kanárech musíte strávit koupáním v oceánu. Lidé, kteří chtějí procestovat ostrovy, nebo dočerpat vitamín D u vyhřívaného bazénu, budou z Kanárských ostrovů nadšení.

Luxus na dosah

Máte v merku luxusnější dovolenou, a zároveň nemáte dostatek pracovního volna, abyste vyrazili do exotických krajin? Solidní náhradou vám může být dovolená v Dubaji, která si vaši pozornost jistě zaslouží. Slunění u moře, nakupování ve velkých nákupních centrech a třeba i výhled z největší budovy na světě Burdž Chalífa jsou tou nejlepší pozvánkou do Spojených arabských emirátů. 

Dubaj
Spojte odpočinek s prohlídkou kosmopolitní Dubaje. 

Pravá exotika pro náročné

Pokud vás netíží pracovní povinnosti, pak se můžete v zimě vydat za pořádnou exotikou. Například návštěva Srí Lanky, Thajska nebo Bali by mohla potěšit všechny cestovatele tělem i duší. Za návštěvu jistě stojí také Karibik, který především turisty láká na vyhlášené Dominikánské ostrovy. I když jde o finančně náročnější destinace, rozhodně se investice do cestování vyplatí. 

Chystáte se letos v zimě na dovolenou?

ČTĚTE TAKÉ: 20 destinací, které v roce 2020 musíte navštívit