Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Zábava

Úžasná dovolená na lodi

Pokud hledáte hezkou dovolenou, která kombinuje odpočinek, zábavu i poznání, je jednou z možností volby okružní plavba na lodi. Stačí jen vybrat destinaci a sbalit kufry. Největší společnost, která takovéto plavby spolehlivě zajišťuje je CK Diamond Travel. Co nabízí a čeho se vyvarovat?

Redakce Marianne | 11. 02. 2015

Ať už se chcete podívat po středomoří nebo zvolíte některou z exotičtějších destinací jako je Austrálie, Jižní Amerika nebo Asie, můžete si být jisti, že na komfortní lodi prožijete úžasné chvíle. Principem takové plavby jsou převážně noční přesuny při zajištění veškerého pohodlí, protože dnešní gigantické lodi představují vlastně perfektně vybavené hotely. Stále populárnější jsou pro rodiny s dětmi, na které je myšleno spoustou atrakcí. Dříve si takovou okružní plavbu mohlo dopřát jen nemnoho majetných. Symbol dřívějšího luxusu se dnes stal dostupným i pro běžného cestovatele. Na lodích najdete bazény s tobogany, dětská hřiště, kinosály, diskotéky, pořádají se zde maškarní bály i soutěže a kvízy. Můžete se zúčastnit kurzů jogy, vaření, kreslení či tance.

Lodě jsou navíc vybaveny zařízením proti mořské nemoci, takže se nemusíte bát, že vám bude špatně.

Jak vybírat?

Ideální je vědět, kam se chcete podívat a které země navštívit. Podle toho si vyberete z některé z nabízených tras. Důležitá je volba lodi. Ty jsou označeny hvězdičkami podobně jako hotely. Rodina s dětmi chce obvykle bydlet pohromadě v jedné kajutě. To není problém na lodích Norwegian, Royal Caribbean, Carnival a Disney, které mají kabiny pro pět až šest pasažérů. Milenecký nebo manželský pár si naopak bude chtít užít soukromí dvoumístné kajuty. Na horní palubě se jistě všichni sejdou a budou pozorovat romantický západ slunce, jenž má na moři neopakovatelnou atmosféru.

Co vás čeká?

Každé ráno se probudíte v jiném místě, které se můžete vypravit sami nebo s průvodcem prozkoumat, přičemž nemusíte s sebou tahat kufry a víte, že nocleh a jídlo máte zajištěné. Mimochodem jídlo na těchto plavbách je vždy nadstandardní. Obvykle můžete ochutnat i speciality země, kterou právě proplouváte. A nesmíme zapomenout na nákupy. Vždyť velké lodě, určené k okružním plavbám, mají vlastní obchody, takže vždy, když loď vypluje na širé moře, můžete zde nakupovat bez daně.

Čeho se vyvarovat?

Rozhodně s sebou neberte špatnou náladu. A svěřte se do péče Diamond Travelu.
Určitě budete spokojeni.