Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Jídlo

V jednoduchosti je krása (a taky chuť): Vyzkoušejte tahini omáčku jen ze 3 ingrediencí

Tuto jednoduchou a rychlou tahini omáčku, na kterou potřebujete jen 3 ingredience, můžete použít snad na všechno. Je krásně krémová a její chuť pozvedne jakékoliv jídlo.

Karin Dimitrovová | 2. 06. 2017

Je opravdu jednoduché ji vyrobit, ale zároveň má natolik zajímavý chuťový profil, že pozvedne jakékoliv jídlo. Je to jako když si polijete palačinky javorovým sirupem, zkrátka ten poslední kousek skládačky, díky kterému je jídlo perfektní.

Použijte ji na:

  • Falafel
  • Burgery
  • Sendviče
  • Saláty
  • Křupavé tofu/tempeh s rýží

INGREDIENCE
100g tahini sezamové pasty
citronová šťáva z poloviny citronu
1/4 čajové lžičky mořské soli
1/4 hrnku vody nebo rostlinného mléka

POSTUP
1. Smíchejte tahini, citronovou šťávu, sůl a vodu (nebo mléko) a ušlehejte. Můžete použít metlu na šlehání vajec, nebo mixér.
2. Přidejte klidně ještě vodu (nebo mléko), pokud je potřeba. Výsledná konzistence by měla být krémová, rozhodně ne tuhá, ale taky ne příliš řídká.
3. Tahini omáčku skladujte zavřenou v nádobě a v lednici po dobu 2 týdnů.

Autorka receptu píše o stravě, józe a pohybu na svém webu www.karindimitrovova.com