Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Móda

V Karlových Varech se chystá fashion week, přijedou i návrhářky z New Yorku či Arménie

Září je bezpochyby měsícem týdnů módy. Po celém světě se představují kolekce světoznámých návrhářů i nových talentů módního světa. V Česku se tradičně na začátku září odehraje fashion week v Praze, ale koncem září budete mít možnost potkat celebrity a uznávané návrháře také v Karlových Varech na TOP Fashion Weeku. Ten se odehraje od 27. do 29. září v Grandhotelu Pupp.

Eliška Vrbová | 24. 08. 2019

Pokud už máte po dovolené a přemýšlíte, kam na konci léta vyrazit na prodloužený víkend, Karlovy Vary jsou k takovému výletu ideálním místem. Koncem září se v luxusních prostorách karlovarského Grandhotelu Pupp představí více než deset tuzemských i zahraničních návrhářů.

Z New Yorku zavítá Katerina Lankova proslulá spoluprací s hvězdami americké raperské hudební scény, jako je například Missy Elliott nebo Lil Kim. Mezi zahraničními návrháři se kromě jiných objeví Kristina Oganesian původem z Arménie. Z dalších úspěšných autorů bude k vidění například tvorba slovenského rodáka Pavla BerkyhoMirky Horké, hlavní designérky mezinárodně uznávané značky svatebních šatů Crystal Bride, pánské modely z dílny Petra Kaloudy a mnoho dalších zvučných jmen.

V Karlových Varech se během TOP Fashion Weeku samozřejmě objeví i řada známých českých tváří, které zde budou mít roli patronů. Herečka Tereza Kostková, modelka Nikol Švantnerová nebo moderátor Mirek Šimůnek se stanou ambasadory jednotlivých návrhářů a budou je tak provázet celou akcí.

„Naším cílem je představit tvorbu uznávaných návrhářů, ale také podpořit vycházející hvězdy designérského nebe. Jedinečná atmosféra Grandhotelu Pupp, který svým šarmem okouzluje nejrůznější umělce a hosty z řad významných světových osobností již několik století, dodá celé akci ten správný šmrnc,“ říká Jaroslav Tylinger, hlavní pořadatel TOP Fashion Weeku.

Karlovarský TOP Fashion Week je pilotní módní projekt, který bude postupně rozšiřován i do dalších evropských zemí. Po startu v České republice je v listopadu 2019 plánovaná přehlídka v německém Lipsku. V roce 2020 se přehlídky odehrají také například ve Španělsku, Itálii či Lucembursku. „Hlavní myšlenkou je podpora lokálních návrhářů dané země a zároveň šíření povědomí o české tvorbě, která je nesmírně bohatá a kreativní,“ říká Jaroslav Tylinger. „Rádi bychom každý TOP Fashion Week rozsvítili nějakou světovou návrhářskou celebritou. Momentálně jednáme s takovými osobnostmi a pokud vše dobře dopadne, navštíví Karlovy Vary návrhářská hvězda hollywoodského formátu.

My už se nemůžeme dočkat, přehlídky v Grandhotelu Pupp budou mít rozhodně své kouzlo.