Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Životní styl

Vánoce jako na zámku aneb Jak bydlí hraběnka a influencerka Tamara von Nayhauss?

Info ikona
Westwing

Zajímá vás, jak vypadají svátky s kapkou modré krve? Vydejte se s námi na návštěvu k německé hraběnce a influencerce Tamaře von Nayhauss.

Eva Kadavá | 24. 12. 2020

Dlouhý stůl se třpytí v elegantních odstínech stříbrné a bílé. Magickou atmosféru dokresluje jemné světlo svíček a půvabné dekorace, v čele se stříbrnými jeleny.  „Během adventu musí můj dům v Berlíně budit dojem, že vás chce obejmout. Řídím se heslem: hlavně útulně! Ráda zdobím celý interiér svíčkami, měkkými polštáři a doplňky v červených barvách,“ říká Tamara von Nayhauss, populární německá moderátorka, blogerka a influencerka. Narodila se ze svazku hraběte Mainhardt von Nayhauss a Sabine Beierlein, je tedy členkou významné německé šlechtické rodiny. Na rodinné finance ale Tamara rozhodně nespoléhala a důsledně se vzdělávala. Nejprve na vysoké škole Pädagogium v Bonnu, následně v Paříži, kam se přestěhovala, aby tu studovala historii umění a francouzštinu.

Mohlo by se vám líbit

Na návštěvě: Nordic styl v srdci Evropy

marianne.cz

Aktuálně je u našich sousedů uctívaná především pro svůj promyšlený styl. Na jejím pojetí vánoční výzdoby je znát, jak moc si váží tradice. Odráží se to třeba i v tom, že posílá všem přátelům ručně psaná přání k Vánocům. K psaní usedá ke svému psacímu stolu v knihovně, která je, stejně jako každý kout jejího domova, vyzdobena spoustou svátečních dekorací. Těch má Tamara tolik, že se musejí skladovat v osmi velkých krabicích.

Info ikona
Westwing

Všechno musí ladit

Sebelepší večeře nevynikne, když není servírována na pečlivě prostřené sváteční tabuli. Právě atmosféra u stolu je podle Tamary důležitou součástí celého večera. Tabuli proto zdobí čerstvými větvičkami jehličnanů a zimních keřů, které stůl promění ve slavnostní krajinu. Nikdy nezapomíná ani na drobné dárky pro hosty, třeba v podobě vánoční ozdoby – díky nim si návštěva uchová večer nadlouho v paměti.

Mohlo by se vám líbit

Na návštvě mezi art deco a orientem

marianne.cz

Tamara von Nayhauss má samozřejmě mimořádný smysl pro detail. A miluje kreativní dresscode, vedle přípravy výzdoby proto doporučuje sladit outfit s interiérem. Ona sama dává přímo na Štědrý den přednost červeným nebo lesklým kouskům.

Po večeři hraběnka obvykle zve hosty do salónku na espresso a domácí perník. V obývacím pokoji najdete mix moderního nábytku, jako je mramorový stůl, s výrazně starším rodinným dědictvím. Tvrdí, že interiér by měl vyprávět příběh, a ne působit jako stylový showroom bez duše.

Vánoce jako na zámku

TAMAŘINO ZLATÉ PRAVIDLO: Uvolněná hostitelka rovná se uvolněný host. Jak se dostat do pohodového módu? Než vánoční setkání pro rodinu a přátele začne, zajděte na pár minut načerpat energii. Tamara dobíjí baterky v zimní zahradě. Stejně jako celý byt, i ji upravuje podle jednotlivých ročních období. V zimě tu najdete měkké látky a tlumené světlo.

„Pokud je hostitelka v dobré náladě, cítí se hosté uvolněnější,“ říká Tamara. „Příjemnou atmosféru samozřejmě navozuje i vkusná výzdoba, světlo a v neposlední řadě ta správná vůně! Když vnitřek domu zavoní skořicí a vanilkou, usmívá se úplně každý už u vchodových dveří. A nenahraditelnou dekorací na každém svátečním stole jsou svíčky,“ vypočítává.

Na závěr ještě jeden tip: Chystáte-li se pozvat větší počet hostů, připravte si jmenovky. A promyslete, kdo bude sedět vedle koho. Také se snažte monitorovat, zda se náhodou někdo nenudí, a nezapomeňte představit hosty, kteří se vzájemně vidí poprvé. Na zahájení party proneste krátký přípitek. Nemusíte si nic dlouhého chystat – pár teplých slov od srdce zcela postačí. A raději počítejte i s tím, že se objeví neočekávaní hosté. Nestresujte se a berte to tak, že čím více osob, tím příjemnější večer.

Mohlo by se vám líbit

Na návštěvě ve více než třísetmetrovém apartmánu v domě U Dvou štítů

marianne.cz