Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Životní styl

Vaříme dětem: Zeleninový řízek

Místo masa pořádná porce zeleniny.

Anonymous | 6. 04. 2020

Počet porcí: Pro 4 osoby 

Doba přípravy: Do 30 minut  

Vaření: 10 minut 

Smažení: 0:10

Ingredience:

400 g zeleniny (kedlubny, mrkev, špenát, květák apod.)

50 g másla

2 lžíce hladké mouky (50 g)

250 ml mléka

špetka muškátového květu

mořská sůl a čerstvě mletý pepř

1 vejce + vejce na obalení

strouhanka

olej na smažení

vařené brambory maštěné máslem a tatarská omáčka při podávání

ČTĚTE TAKÉ: 20 jídel, která děti milují

Postup:

1 Zeleninu uvařte v osolené vodě doměkka a umelte najemno. (Pokud chcete, aby víc vynikla struktura zeleniny, umelte naopak nahrubo.) V kastrolu na másle zpěňte mouku a za stálého míchání do jíšky přidávejte mléko.

Okořeňte muškátem, osolte, opepřete a míchejte, dokud bešamel nezhoustne. Přimíchejte zeleninu, sejměte z ohně. Po částečném prochladnutí vmíchejte vejce a v chladničce nechte vystydnout.

Potom ze ztuhlé hmoty tvořte placičky a obalte je ve vejcích a strouhance. Smažte v rozpáleném oleji a podávejte s vařenými bramborami a tatarskou omáčkou.

Za recept děkujeme www.apetitonline.cz

Pokud to není nezbytně nutné, nevycházejte v současné době ze svých domovů - a to ani pro nové číslo Marianne. Časopis Marianne si totiž můžete, bez nutnosti platit poštovné, objednat až domů. Více informací se dozvíte zde