Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >

VIDEO: cvičení podle S. J. P.!

Zašli jsme na lekce kondičního baletu, kterému propadla i samotná představitelka Carrie z kultovního seriálu Sex ve městě.

Redakce Marianne | 20. 07. 2013


Zajímavou hodinou nás provedla Petra Žikovská z tanečního studia Contemporary, která u nás jako jediná vlastní licenci na výuku tohoto netradičního, zato však velmi elegantního cvičení.

Sympatické je, že na lekci nazvanou New York City Ballet Workout nepotřebujete žádné speciální vybavení. Vystačíte si jen s klasickým sportovním oblečením (například tričko a elasťáky) a ponožkami pod kotníky.

Pěkná makačka!

Jestliže si myslíte, že budete po studiu jen étericky pobíhat, tak jste na omylu! Ladné pohyby střídá posilování, stále však v baletním stylu. Ilona Francková, šéfredaktorka Burda Media TV, která za nás lekce vyzkoušela, dodává: „Je to náročné jako jakékoli jiné posilování, ale mnohem krásnější. Zkrátka za zvuků Čajkovského posilujete břicho a nohy!“

Po zahřátí následuje již nácvik choreografie. Žádná složitá sestava, spíše takový fajn mikroúsek, jak říká Ilona.

Co vám cvičení přinese?

Rovná záda a tělo jako proutek! Zpevníte i ruce, břicho, zadeček a nohy.

Kde vyzkoušet?

Taneční studio Contemporary

http://www.contemporary.cz

Kouzelnou atmosféru z baletního cvičení a tipy lektorky Petry Žikovské naleznete v červencové Marianne a také v následujícím VIDEU. Stojí za to si ho pustit!