Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Zábava

Víkend podle Marianne: Last minute tipy na výstavy, které nesmíte prošvihnout

I když lednové víkendy přímo vybízejí k odpočinku v teple domova, udělejte pro jednou výjimku a vyrazte na ty nejzajímavější výstavy, které se už chýlí ke svému konci.

Také jste si daly novoroční předsevzetí, že budete více chodit na výstavy? Pokud ano, pak jste na správném místě, pokud ne, pak to rychle přehodnoťte. Vybraly jsme pro vás totiž ty největší umělecké perly, které uchvátí i kulturního barbara.

Tento víkend se vydejte za…

…Františkem Kupkou do Valdštejnské jízdárny. S velkým umělcem se tam bohužel osobně nesetkáte, ale alespoň k vám bude promlouvat skrze své obrazy, které na tuto výstavu zapůjčilo Centre Pompidou, Guggenheim Museum či Albertina. Díky retrospektivnímu charakteru se můžete těšit na ucelenou výstavu, která vám představí jednotlivá časová období Kupkovy tvorby. S návštěvou rozhodně neváhejte, výstava totiž potrvá pouze do 20. ledna.

…Alfonsem Muchou a jeho jedinečnou Slovanskou epopejí. Naše prosby byly vyslyšeny, a tak byla výstava v Obecním domě prodloužena do 20. ledna. Své kulturní oko připravte na jedenáct obrazů, které Alfons Mucha vytvořil v období první světové války. Pokud stále ještě váháte nad návštěvou, pak vás možná přesvědčí fakt, že je to pravděpodobně naposledy, kdy jsou díla odhalena i z rubové strany.

Výstava

…Ivou Hüttnerovou, jejíž obrázky dokážou pohladit po duši. Pokud se vám líbí styl této umělkyně, pak do 20. ledna můžete navštívit její výstavu v Novoměstské radnici v Praze. Velkým lákadlem je také sobotní autogramiáda s Ivou Hüttnerovou, během které bude vstup na výstavu zdarma. Nenechte si ujít ty nejlepší grafiky a obrazy, které vynikají svou originalitou i zpracovanými tématy.

….Hanou Podolskou, módní návrhářkou, u které si nechávaly šít šaty ty největší hvězdy první republiky. Pokud vám móda není cizí, pak určitě rády omrknete modely i doplňky, které Podolská vytvářela pro svou rozsáhlou klientelu. Zajímavý je i příběh samotné návrhářky. Nejen, že na svou dobu byla velmi podnikavá, zároveň ale pracovala se světovými modely, které dokázala „přetavit“ do českého prostředí. Určitě vás potěší, že výstavu si může užít až do 19. května.

Související články

Zábava

<span>Kvíz: Jaro je tady a s ním i jarní květiny. Poznáte je všechny podle obrázku?</span>

Kvíz: Jaro je tady a s ním i jarní květiny. Poznáte je všechny podle obrázku?

Zábava

<span>Kvíz: Ponuré, ale plné lásky. Jak dobře znáte filmy Tima Burtona?</span>

Kvíz: Ponuré, ale plné lásky. Jak dobře znáte filmy Tima Burtona?

Zábava

<span>Kvíz: Slavné písně z českých filmů. Poznáte, v jakých snímcích zazněly?</span>

Kvíz: Slavné písně z českých filmů. Poznáte, v jakých snímcích zazněly?

Zábava

<span>Čtyři dohody: Chcete mít větší radost ze života? Následujte tuto starověkou moudrost </span>

Čtyři dohody: Chcete mít větší radost ze života? Následujte tuto starověkou moudrost