Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >

Víte, jak se nalíčit podle barvy vlasů?

Když změníme odstín vlasů, musíme často přehodnotit i obsah kosmetické taštičky. Oční stíny, na které jsme léta spoléhaly, najednou ztrácejí na účinnosti. Má to svoji logiku – nová barva totiž dokáže zvýraznit či potlačit nám dobře známé rysy vlastní tváře.

Redakce Marianne | 6. 12. 2012

Lásky jedné plavovlásky

Jste ohnivá rusovláska, okouzlující brunetka, uhrančivá černovláska, nebo všemi milovaná blondýnka? Pro každou z vás máme snadné triky, které podtrhnou vaši oblíbenou barvu vlasů a upozorní na to, co je na vás krásné. Dnes začínáme s těmi, co to mají rády blond.

Make-up lehký jako vánek

Nesnažte se svoji světlou pleť přebít esem v rukávu v podobě výrazného a hutného make-upu. Zvolte raději kvalitní tónovací krém nebo BB krémy, které můžete používat i v zimě a v líčení vám ušetří spoustu času. Zdá-li se vám obličej příliš matný a bez jiskry, přes make-up opatrně vklepejte rozjasňovač.

Místo klasického zabarveného pudru zkuste použít jeho transparentní verzi. Jestli jste o něm ještě neslyšela, možná vás překvapí jeho světlá, někdy až přímo bílá barva. Nemusíte se však bát ho použít. Je speciálně navržený k tomu, aby splynul s každým odstínem pleti. Bonusem je, že se vyhnete jakémukoli nežádoucímu zabarvení. Nanáší se jemnými dotyky labutěnkou. Jestli se vám po přepudrování bude zdát vaše pleť přece jen trochu světlá, obličej ještě přetřete čistým zploštělým štětcem.

Depositphotos_9861986_xs

Barvu vaší tváři dodá správně zvolená tvářenka. Trváte-li na růžové, vybírejte ji spíše v jemně broskvovém nádechu. Blondýnkám se zelenýma nebo oříškovýma očima bude slušet slabý bronz. Na barvu tváří při líčení opravdu nezapomínejte, vdechne vám zdravý a svěží vzhled!

Nechte přírodu zvítězit

Máte světlé vlasy a ještě světlejší pleť? Pak budete mít nejspíš i barevně nevýrazné řasy a obočí. Nechtějte tuto svou jemnost za každou cenu přebít černou řasenkou a tmavě hnědou tužkou na obočí. Máte-li tato líčidla, raději se jich vzdejte ve prospěch kamarádky brunetky. Nebudou vás alespoň pokoušet, abyste s nimi zkusila odvážnější večerní líčení, protože to by byla ve vašem případě obrovská škoda!

Tenké a světlé obočí vytvarujete nejlépe stíny. Tužku povolejte až v případě, že si budete jednotlivými tahy jistá, nebo je-li vaše obočí silnější. Práce s ní totiž vyžaduje mnohem větší zručnost a na vaší světlé pleti by byla každá chyba vidět.

e_54b

Oči a rty k zulíbání

Hnědá řasenka pro vás může být skutečně to pravé. Léta jste používala černou a jste na ni zvyklá? Zkuste tmavě hnědou variantu jako kompromis. Stíny vybírejte v tónech zelené a šedé. V létě se nemusíte bát ani měděné, v zimě však použijte spíše perleťové stíny. Na večer mohou být i s nepatrným leskem nebo třpytkami. Zvolíte-li přece jen temnější barvy, snažte se je alespoň ve dvou nebo třech tónech jemně vystínovat a vytvořit si podmanivé kouřové líčení.

Tou správnou tečkou je správně zvolená rtěnka. Neměla by být rozhodně příliš lesklá. Zkuste s její barvou experimentovat. Vždyť rty jsou jedinou částí obličeje, kterou můžete během líčení celkem beztrestně i několikrát přemalovat, a nakonec skončit u toho správného odstínu!

Ať už je barva vašich vlasů jakákoli, hrajte dnes v naší vánoční soutěži a získejte řadu dekorativních líčidel Made Up od F&F!